VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen

07 maart 2016 | Berend Masselink

Het is de bezoekers aan de 48ste VISMA niet ontgaan: het evenement ‘Nieuwe Stijl’ was een driedaagse beurs vol beleving, gezelligheid, extra activiteiten, extra demonstraties, interessante nieuwtjes, voordeeltjes en prachtige materialen. Jong en oud genoten intens van een dagje uit en velen kwamen ogen te kort. De aftrap voor ‘het seizoen 2016’ kon niet mooier beginnen dan in Ahoy!

 

De bezoekerscijfers drukten dat enthousiasme eveneens uit. Over de drie dagen kon de nieuwe organisator Publishing House & Facilities niet anders dan tevreden zijn met 14.200 bezoekers. Met zelfs een topdag op de laatste dag, een fraaie voorjaarszondag - met 5.800 beursgangers - keerden de bezoekers voldaan huiswaarts met nieuwe spullen, verse tips en ideeën en een hernieuwde honger naar de waterkant.

 

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 2

 

Demonstraties

Het doe- en beleefgehalte van de Visma Nieuwe Stijl in Ahoy bracht de sfeer er goed in. De aandacht voor interactieve trekpleisters als het grootste mobiele aquarium van Europa, vol grote karpers, striped bass en steuren was groot en ook de demonstraties van kunstaas, vlieghengels, bellyboten en kajaks in de her en der over de beursvloer verspreide grote en kleine waterbassins gaven drie dagen achtereen continue aanloop. Actieve deelnemers konden zich in een waadpak hijsen om een educatief rondje met de bellyboot te maken. Leerzaam en druk bezocht waren ook de lezingen en de (interactieve) voorlichting op allerlei gebieden; van vliegbinden tot streetfishing en onderlijntjes knopen. De kunst van het visfileren (en bereiden) had eveneens erg veel bekijks, al was het alleen al voor de aanblik van al die fraaie (zee)vissoorten op de showtafel.

 

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 3

 

Aankopen

Positieve geluiden kwamen er ook van de andere kant van de toonbank, bij de standhouders.  De nadruk op interactiviteit en beleving had zijn weerslag op de aankopen en de vraag naar informatie over producten. Verkopende stands van winkeliers konden goede zaken doen. Met de opening van het ‘seizoen’ zo dichtbij, zorgden vangdrang en koophonger voor extra inkopen, hier en daar geholpen door mooie kortingen. Over positieve geluiden gesproken. Ter muzikale verhoging van de feestvreugde trokken de enthousiaste muzikanten van de folkband Alice Springs iedere dag over de beurs om hun aanstekelijke Ierse muziek te spelen en te zingen om daarna te vervolgen met druk bezochte optredens in de Irish Pub. Door zowel bezoekers als standhouders werd dit zeer gewaardeerd.

 

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 4

 

Jeugd

Met veel jeugd onder de bezoekers kan de hengelsport beslist hoopvol naar de toekomst kijken. Soms aan de hand van vaders en opa’s; soms ook met twee of drie leeftijdsgenoten, was de beursvloer zeker voor deze categorie bezoekers een beleving en een eye-opener voor nieuwe ideeën en toekomstige visavonturen – met dank ook aan veel standhouders en organisaties voor de gevulde goodybags.

 

Nog even nagenieten? Bekijk dan de videoverslagen van de drie beursdagen:

 

Vrijdag:

 

Zaterdag:

 

Zondag:

 

Een terugblik in foto’s van de Visma Nieuwe Stijl 2016:

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 5

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 6

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 7

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 9

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 10

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 11

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 12

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 13

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 14

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 15

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 16

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 17

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 18

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 19

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 20

VISMA Nieuwe Stijl overtreft verwachtingen 21

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.