Denemarken gaat inreisverbod in fases versoepelen

21 mei 2020 | Redactie

Na lang overleg heeft ook de Deense politiek besloten om de restricties vanwege het coronavirus wat te versoepelen en stapsgewijs ook de bevolking wat meer ruimte te geven. Op maandag 25 mei zal ook grensverkeer zeer beperkt worden toegestaan, terwijl op 29 mei een persbericht wordt verwacht met toestemming voor buitenlands toerisme onder bepaalde voorwaarden.

 

In de populaire havenplaats Spodsbjerg op Langeland kijken de bootverhuurders allemaal uit naar een eind van de lockdown…

 

Sportvissers

Waar vanaf 25 mei de Denen zelf wat meer speelruimte krijgen om ‘de straat’ op te gaan naar culturele instellingen als bioscopen, theaters, dierentuinen, musea en aquaria, daar verwacht men op 29 mei ook weer beperkt toeristisch verkeer toe te gaan laten. Die laatste datum is natuurlijk interessant voor sportvissers en andere reizigers en toeristen die geboekt hebben in Denemarken, of dat alsnog van plan zijn.

 

 

 

 

 

Vis & verblijf vanuit de gezellige appartementen-met-viscafé van Stubbegaard op Langeland...

 

 

Premier

Volgens de Engelstalige Deense nieuwssite The Local zijn de voorwaarden hiervoor nog niet bekend, maar wel is duidelijk, dat men veiligheid en gezondheid op de eerste plaats stelt en geen onverantwoorde compromissen zal toestaan - zo benadrukte ook premier Mette Frederiksen.

 

Wat wel al duidelijk is, is dat vanaf 25 mei beperkt grensverkeer zal worden toegelaten. Het gaat hier om bijvoorbeeld handelsverkeer of zakenreizigers; om huiseigenaren die een woning bezitten in DK, en om personen die een Deense relatie (vriendin/vriend/familielid) hebben. Uiteraard wordt dat laatste ook gedetailleerd beschreven opdat er geen gesjoemel plaatsvindt. De grenzen van het land werden op 14 maart jl.  reeds gesloten.

 

 

Odense...

 

 

Ook The Cold War Museum op Langeland ziet de toeristen graag weer verschijnen...

 

Sjaelland

In de regio’s Noord-Jutland, Zuid-Jutland, Zuid-Denemarken (o.a. Funen, Langeland) wordt ook de publieke sector opengesteld, in tegenstelling tot Kopenhagen en het eiland Sjaelland, waar meer besmettingen zijn dan elders in het land.

Op 15 mei jl.  meldden de autoriteiten in Denemarken voor het eerst nul doden in het land na de sluiting op 14 maart. Van de 5,5 miljoen inwoners overleden tot dan toe 537 patiënten aan het virus.

 

De Denen hebben lang uitgekeken naar wat meer vrijheid. Vanaf maandag 25 mei wordt het voor hen ook weer mogelijk om uit eten te gaan, een vriend of vriendin te ontmoeten voor een kopje koffie in een café, of een biertje te drinken in de lokale pub.

 

 

 

Silkeborg...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.