Dingen die je niet moet doen als het koud is

13 december 2019 | Redactie

De regen klettert tegen de ramen en de eerste sneeuwbuien laten niet lang meer op zich wachten. De winter nadert! Bij outdoorwinkel Bever staat de nieuwsbrief in het teken van het winterseizoen en de naderende wintersport, vol met tips die ook voor de sportvissers interessant zijn. We pikten er een item uit, namelijk: ‘Zes dingen die je niet moet doen als het koud is’.

 

Wat je in de winter als sportvisser vooral niet moet doen, is thuis blijven...

 

Slechte kleding

Ook tijdens het vissen hebben we vaak te kampen met de kou. Daar kun je in de eerste plaats natuurlijk je kleding op aanpassen. Immers: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding bestaat.’ Zo gaat althans het gezegde. Maar wanneer je lang moet stilzitten of stilstaan, kan de kou alsnog binnendringen. 

Meestal krijg je tips wat je wél kunt doen tegen de kou, maar deze keer draaien we het om: wat moet je nu juist niét doen tegen de kou? 

 

 

Sterke drank

Een van de dingen die je niet moet doen, we weten het allemaal, is het drinken van sterke drank om warm te worden. Dat werkt namelijk precies averechts. Zorg liever voor warm drinken in een thermosfles, of bouillon of een soepje. Een andere fout die wordt gemaakt is het aantrekken van extra kleding wanneer je het koud krijgt. Zorg er liever voor dat je, als je bij aanvang van de vissessie nog warm bent, de meeste kleding al aan hebt. Wanneer je het koud krijgt en dan nog een extra jas aandoet, is het meestal te laat om nog warm te worden.

 

 

Een van de tips uit de nieuwsbrief van Bever...

 

Heb jij nog tips?

Welke tips heb jij voor je medevissers om warm te blijven tijdens het vissen in de winter? Of weet jij uit ervaring wat je per se niet moet doen als je het koud krijgt? Laat het ons weten op de Facebookpagina!

 

Benieuwd naar de tips van Bever? Klik dan hier voor de ‘Zes dingen die je niet moet doen als het koud is’.

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.