Okuma LS-6K baitfeeder: lange halen, snel thuis

14 november 2019 | Redactie

Bij het kiezen van een feedermolen gaat niemand over één nacht ijs. Je wilt een sterke molen die zich in praktijk bewezen heeft, het liefst eentje met moderne specificaties; eentje die een van je vismaten ook heeft en prima bevalt; of eentje van een merk dat al jarenlang voorop loopt in de ontwikkeling van kwaliteitsmolens voor elke discipline.

 

Een fraaie robuuste molen met hoge inhaalsnelheid...

 

Feedermolen

Okuma heeft als ervaren fabrikant van precisiemachines, reels en werpmolens reeds een lange geschiedenis. Met dit merk zit je vrijwel altijd goed. Veel feedervissers laten zich bij de keuze voor een feedermolen niet alleen leiden door de in de inleiding genoemde kwalificaties, maar ook door de robuust; de mate waarin die molen tegen een stootje kan en tegen de nodige viezigheid aan voerresten en slijm, maar ook door iets belangrijks als de inhaalsnelheid, of beter gezegd: het aantal centimeters lijn dat een molen binnendraait bij één slingeromwenteling.

 

Met twee ronde metalen lijnclips...

 

Full Compact

De LS-6K van Okuma is een molen die aan veel van die eisen voldoet. De gear-ratio is 5,3:1 en de molen slingert in één omwenteling 104 cm lijn binnen. Het is een compacte uitgave in de categorie vrijloopmolens, ofwel ‘baitfeeder’. De ‘Full Compact’ molen weegt 530 gram, heeft een graphite body met een machinerie met 5 kogellagers; twee ronde metalen lijnclips, computer-balanced Cyclonic Flow Rotor; Worm shaft oscillation system; een metalen slinger en een fraaie houten slingerknop.

 

Klik hieronder om een filmpje te zien van deze vrijloopmolen.

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.