Programma Hengelsport- en Botenbeurs 2019 is rond

26 oktober 2019 | Redactie

De Hengelsport- en Botenbeurs staat met nog enkele weken te gaan stevig in de steigers met maar liefst 20.000 m² beursoppervlak, talloze spraakmakende hengelsportmerken, een veelvoud aan winkels en uiteraard ook tal van superleuke activiteiten voor de karper-, roof-, wit-, zee- en vliegvisser. Hieronder weer een update over het programma voor 30 november t/m 1 december 2019.  

 

Volle bak in de lezingenzaal, hier met Marco Kraal...

 

Met ruim 180 standhouders uit binnen- en buitenland wordt de beurs weer een enorm spektakel. Veel sportvissers hebben hun e-ticket al besteld en hopen natuurlijk dat hun ticket goed is voor die mooie hoofdprijs van een visreis naar IJsland voor vier personen t.w.v. € 6000,-!

 

 

Vaste stokken om te vergelijken...

 

Vaste Stokkenshow

Op de beurs vind je wederom de zeer populaire Vaste Stokkenshow waar de witvisser zelf kan ervaren welke vaste hengel bij hem of haar past. Het Karperplein waar je als karpervisser nieuwe producten kunt bekijken en je vragen kunt stellen aan bekende karpervissers. Ben je meer van de snoek, baars, snoekbaars & co, ook dan kun je je lol op op het Roofvisplein met tal van demonstraties, de nieuwste producten, boten en een meet & greet met bekende roofviscracks. Ooit al eens de kunst van het vliegvissen willen oppakken? Op de beurs kun je gratis je eerste les vliegwerpen krijgen van een expert.

 

 

Kunstaasdemonstraties...

 

Programma

Intussen is het programma voor de beurs rond. Met interessante lezingen, een drilsimulator, een speciaal jeugdprogramma, de genoemde vaste stokkenshow (met vaste hengels van o.a. Garbolino, Browning, Daiwa en JVS) en talloze demonstraties. In de lezingzaal kun je presentaties volgen van Michiel Pilaar en Fishinteam UTH & Visstekje.nl over het vissen op karper, Jan van de Bovenkamp behandelt het vissen op witvis, Robert Grootenboer bespreekt het allround vissen en de Vistechnische Dienst, Sean Wit en JLPikeBUSTERS NL gaan in op het vissen op roofvis.

 

Video’s

Daarnaast kun je hier ook de nieuwste YouTube visvideo’s zien en worden in de lezingzaal diverse prijzen getrokken en uitgereikt. Het programma is dit jaar verder uitgebreid, want voor het eerst vind je op de beurs een grootwaterbassin met demonstraties van het gebruik van o.a. Floatmaster en Float Plus bellyboten en Hobie kajaks. In een ander waterbassin met levende vissen wordt uitleg gegeven over het vissen op forel. Op de drilsimulator op de stand van Sportvisserij Nederland kun je de strijd aangaan met tonijnen en zwaardvissen…

 

 

Ga de virtuele strijd aan met tonijnen en marlijnen bij de drilsimulator...

 

Stekkieparcours

Verder kun je als bezoeker ook dit jaar weer je stem uitbrengen op de beste nieuwe, innovatieve producten in diverse categorieën. Kinderen tot en met dertien jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen op de Hengelsport- en Botenbeurs, en zij kunnen ook nog eens deelnemen aan het gratis en uitgebreide Stekkieparcours van Sportvisserij Nederland.

 

 

Neem de kinderen mee, want genoeg te doen, te winnen en te zien...

 

Castingbaan

HSV Groot Rotterdam neemt de nieuwe castingbaan mee naar de beurs, hier kunnen kinderen ervaring opdoen in het werpen met de werphengel en werpmolen. Het PeuterFonds heeft haar Rad van Fortuin weer op de stand staan, je maakt hiermee niet alleen kans op mooie prijzen, je ondersteunt hiermee ook de waardevolle activiteiten van het PeuterFonds. Kijk voor wat er verder op de beurs te doen is hier. 

Bekijk hier het complete programma.

 

 

De eerste 250 kids t/m 16 jaar krijgen een hengel en lokvoer gratis bij de entree...

 

Vliegvissen

De Vereniging Nederlandse Vliegvissers is dit jaar ook weer aanwezig op de Hengelsport- en Botenbeurs in Utrecht. Zij wil laten zien hoe leuk vliegvissen is. Hiervoor is er bijvoorbeeld direct naast de stand van de VNV een werpbaan neergelegd waar gedemonstreerd wordt hoe je met een vliegenhengel werpt. Ook kun je het zelf eens uitproberen. Ervaren werpinstructeurs staan je graag met raad en daad bij.

 

VNV

Er zijn een aantal vliegbinders aanwezig die laten zien hoe je zelf je kunstvliegen zou kunnen maken. Een paar keer per dag wordt er door een van deze vliegbinders in de demohoek wat meer aandacht gegeven aan een bepaalde vlieg. Deze wordt voorgebonden, wat je via een groot scherm goed kunt volgen. Ook zal deze vliegbinder wat meer over deze vlieg vertellen en hoe, waar en wanneer je met deze vlieg kunt vissen. Verder zijn er demo’s over het twijnen van leaders en de uitleg erbij wat de voor- en nadelen zijn. In de infohoek zijn elke dag bestuursleden van de VNV aanwezig die je kunnen vertellen wat de VNV doet en waarom je als vliegvisser lid zou moeten zijn van deze vereniging. Natuurlijk heeft de VNV op de stand een leuke beursaanbieding voor nieuwe leden. Welke? Bezoek de stand voor het antwoord. Website: www.vnv.nu

 

 

Maak kans op deze reis en bestel je e-ticket online!

 

Boten

Er is natuurlijk nog veel meer. Naast groothandels tref je winkeliers, reisbureaus, hengelsportverenigingen, organisaties en kun je interessante lezingen volgen. En laten we de visboten niet vergeten. Standhouders laten hun mooiste visboten, buitenboordmotoren en fishfinders zien. Geïnteresseerden kunnen alles vergelijken, prijzen aanvragen, inruil bespreken of afspraken maken over proefvaarten of een bezoek aan de showrooms.

 

Benieuwd naar de Hengelsport- en Botenbeurs? Bestel dan nu je ticket online met 25% korting. Tevens maak je kans met je e-ticket op een visreis naar IJsland voor 4 personen t.w.v. € 6.000!


 

Veel visboten om te bekijken en vergelijken!

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.