Omdat het mag: op rivierkreeft met de hengel

25 oktober 2019 | Redactie

Als jurist bij Sportvisserij Nederland krijgt Ruben Bil enorm veel vragen van sportvissers over het vissen op rivierkreeftjes. Mag je er nou op vissen en mag je ze ook meenemen? En als het toegestaan is, hoe vang je ze dan eigenlijk? Goed nieuws, want je mag er met de hengel (dus niet de fuik!) gewoon op vissen met een Vispas, mits de vereniging die het water beheert het volledig visrecht heeft…

 

Een exoot volgens de Europese wetgeving, deze Amerikaanse rivierkreeft...

 

Op pad

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, met de hengel een Amerikaanse rivierkreeft vangen, maar VISblad TV presentator Robert de Wilt gaat in onderstaande video op pad met Ruben Bil om te laten zien hoe je dat doet. Het resultaat daarvan – en de antwoorden op veel vragen – zie je in deze nieuwe leerzame aflevering van VISblad TV.

 

Nog een tip van onze redactie: momenteel worden de meeste watergangen en sloten geschoond en liggen er op de oevers de bekende hopen met waterplanten. Zie je daar een berg tussen met voornamelijk waterpest, en ben je er binnen een paar dagen bij, dan kun je er met behulp van een riek of een stok soms meer dan 10 springlevende kreeftjes tussenuit halen.

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.