Visserslatijn of niet: vier vissen aan drie haken

24 oktober 2019 | Redactie

Je maakt soms de gekste dingen mee bij het vissen. Krijg je niet een oude schoen of een portemonnee aan de haak, dan wel een bh of een paraplu. Iedereen kent die sterke verhalen wel, en vertel je het aan  buitenstaanders, dan gelooft men er niets van. En toch is er niets van gelogen. Ook deze week weer zo’n verhaal vanaf de Westerschelde.

 

Vier scharren voor de prijs van één...

 

Vlissingen

Opstapper Jan die vanuit Vlissingen een dagje zeevissen had geboekt op de Nautilus 2 bij schipper Boy Kotter, stond net als de anderen lekker te vangen, toen hij in plaats van een triplet (3 vissen aan alle drie de zijlijnen) zelfs vier scharren omhoog haalde, terwijl hij toch echt maar drie enkele haken telde aan zijn onderlijn. “Gebeurt maar heel zelden,” aldus Kotter, “op één van de haken was een schar gehaakt, en een tweede schar pakte het stukje aas dat nog aan die haak hing en werd eveneens gehaakt.”

 

 

Een oude schoen, paraplu, of zelfs een bh...(foto Gwyll Mead)

 

Visserslatijn

Twee vissen aan één haak; het blijft een zeldzaamheid, die heel af en toe ook wel eens voorkomt bij het baarsvissen, wanneer een hongerige school baarzen zich op een kunstaasje met een dreg (drie haken) stort. Maar als de foto er niet was, zouden veel mensen dit staaltje ‘visserslatijn’ het niet geloven.

 

Wat is jouw gekste vangst of belevenis ooit bij het vissen?

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.