Vergeten vissoorten op de kaart gezet met speciaalbieren

04 oktober 2019 | Redactie

Het Nederlands Visbureau en de Nederlandse Brouwers hebben chef-kok Marnix Benschop gevraagd aan de slag te gaan met vergeten vissoorten als tongschar, mul, poon en schar in combinatie met speciaalbieren. Samen zetten zij vergeten Nederlandse vissoorten op de kaart met populaire speciaalbieren, zoals een herfstige bockbier.

 

Vis met witte wijn? Met speciaalbier kan natuurlijk ook prima...

 

Kaapse Maria

Vis moet zwemmen. Veel mensen kennen de combinatie van vis en wijn, maar daar komt nu verandering in. De Nederlandse Brouwers en het Nederlands Visbureau hebben de handen ineengeslagen om smakelijke combinaties te maken met vis en bier van Hollandse bodem.

Benschop is chef-kok bij Kaapse Maria in Rotterdam, dat landelijke bekendheid geniet vanwege de fantasievolle combinaties van bier en spijs. “Ik heb hier vier recepten bij gemaakt en aan de hand van de smaken bieren bij gezocht, die de ultieme match vormen”, aldus de chef.

 

 

Het bockbierseizoen is aangebroken...

 

Bockbierseizoen

Begin oktober start traditioneel ook het bockbierseizoen. Normaliter wordt bockbier vaak gecombineerd met vleesgerechten. Deze keer is het wat spannender gemaakt door het te combineren met smaakvolle visbereidingen. Dit staat ook centraal in de recepten van Marnix Benschop met vergeten vissoorten en speciaalbieren. Fanatieke hobby chefs kunnen met de creaties van Marnix Benschop ook thuis aan de slag. Alle vier de ‘vismetbier’-recepten zijn te vinden op Visrecepten.nl.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.