Middy Tackle: meer dan een halve eeuw ervaring met witvis en karper

19 september 2019 | Redactie

Middy Tackle is een van de oudste hengelsportmerken in Engeland en ook al tref je de materialen niet altijd in de Nederlandse of Belgische hengelsportzaken, ze zijn er wel degelijk en hebben ook een schare fans. Hoewel Middy zich vooral richt op de witvisserij, is het aantal karperproducten eveneens niet te tellen, zeker wanneer je hun karpermerk Kodex en voermerk Adrenaline Baits erbij optelt.

 

Fraaie Middy feederhengels en buigende hengels voor de pellet waggler...

 

Ken Middleton

Middy zag ooit het levenslicht in 1968 toen wedstrijdvisser Ken Middleton zijn eigen dobbers ging maken en zijn handeltje te koop aanbood bij een hengelsportzaak in Derby. Dat was zo’n succes dat hengelsportzaken in heel Engeland om de dobbers begonnen te vragen en hij samen met zijn vrouw Gwen deze business instapten. Hoewel beide niet meer in leven zijn, is Middy tot op de dag van vandaag een familiebedrijf, dat met zonen David en Pete, en kleinzonen Ben, Danny, Matt en Kris de groothandel voortzet.

 

 

 

Dobbers, dibbers, jiggers, enzovoort!

Links: prachtige schepnetten en leefnetten...

 

Middy, Kodex en Adrenaline Baits

Karper en witvis vormen de core business van het bedrijf met de merken Middy, Kodex en Adrenaline Baits. Voor de witvissers in de Lage landen is Middy vooral gekend door het grote aanbod aan fraaie dobbers. Inmiddels dekt die term ‘dobbers’ allang de lading niet meer want de variëteit in deze categorie is met dibbers, jiggers, pellet wagglers, carp feeder floats en combatters enorm uitgebreid.

 

 

Dit zien we graag...

 

Keurig afgewerkt met visvriendelijk mesh...

Methodfeeders

In de breedte heeft Middy het allemaal voor de witvissers: van (Reactacore) vaste stokken, schepnetten, werpmolens, leefnetten, voerkorven en methodfeederkorven, fraaie Mx-luggage, specialistisch lood, haken, lijnen, baitbands en een uitgekiend arsenaal aan (Reactacore, Arco-Tech en Muscle Tech) feederhengels, matchhengels en methodfeeders. Vraag ernaar bij je hengelsportwinkelier want hij kan het voor je regelen!

 

 

 

Nano pellet boost: het witte toverpoedertje...

 

Rechts: de Adrenaline Mix & Go voor de methodfeeder...

 

Een kijkje nemen in het witvisaanbod? Klik hier en je bent een avondje zoet…

 

Klik hieronder om een mooie Middy video te bekijken over het waggler-vissen op de karpervijvers.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.