Lustrumeditie Barbeeldag aan de IJssel bomvol theorie en praktijk

13 september 2019 | Redactie

De vijfde editie van de Barbeeldag wordt aanstaande zaterdag 14 september 2019 inderdaad een lustrumviering. Een compleet evenement langs de IJssel bij Lathum met demonstraties, lezingen, een jeugdplein en stands met materialen. Alles in het teken van de prachtige barbeel!

 

Aanstaande zaterdag 14 september in Lathum...

 

Lathum

Om de kans op het vangen van barbelen tijdens dit evenement te vergroten, is men dit jaar uitgeweken van Veessen naar Lathum. Aan Camping de Veerstal vindt de Barbeeldag dit jaar plaats. De organisatie is in handen van de federaties Oost en Midden Nederland.

 

 

Met o.a. Marco Kraal en Cees van Dongen...

 

Eerste vangst

De eerste demovissers zijn inmiddels neergestreken op de IJsseloever om zich voor te bereiden op zaterdag. En de eerste vangstmeldingen waren er ook, want Cees van Dongen, initiatiefnemer van de Barbeeldag, ving een prachtige IJsselbarbeel. De lustrumeditie van de Barbeeldag biedt je de kans om veel te leren van echte barbeelspecialisten. Zo geeft Cees van Dongen om 11.00 uur een lezing over zijn ervaringen met het vissen op barbeel in Nederlandse rivieren.

 

 

En ze zitten er zeker in de IJssel...

 

Adviseren

In zijn lezing maakt Cees ook een doorkijkje naar de live demonstraties die verzorgd worden door Tim Janssen. Tim laat je direct aan de waterkant zijn manier van vissen op barbeel zien. Hij doet dit middels een actieve demonstratie met veel praktische uitleg, waarmee elke potentiële barbeelvisser uit de voeten kan. Hij kan je goed adviseren over materialen, aas en voer en technieken.

 

 

Live demonstraties van Tim Janssen!

 

Marco Kraal

Om 13.00 uur staat Marco Kraal op de planning voor een lezing. Marco neemt je mee in zijn ervaringen met het vissen op de Nederlandse rivieren, waarbij hij naast het vissen op barbeel ook vooral het vissen met feederhengels op andere stroomminnende vissoorten onder de aandacht brengt.

 

 

Een cadeau voor de eerste 400 bezoekers...

 

Neem de kinderen mee! 

Demonstraties

Langs de IJsseloever voor het evenemententerrein zijn een aantal kribvakken waar demonstratievissers zich geïnstalleerd hebben, zoals Paula Petiet & Frank Pulles, Jan-Willem Nijkamp & Ron Rogge en Roger Pearson & Jean Noël Schmitz. Zij staan de hele dag tot je beschikking om diverse technieken, materialen, en favoriet voer en aas te demonstreren. Wil je iets van ze weten, schroom dan niet om eropaf te stappen en je vragen te stellen.

 

Vismeesters

Speciaal voor de jonge vissers wordt een jeugdplein ingericht op de Barbeeldag. Onder begeleiding van VISmeesters gaan zij vissen vangen in de IJssel. De kinderen gaan vissen met een stevige feederhengel en wie wil, kan vissen met een vaste hengel. Gevangen vissen mogen tijdelijk bewaard worden in het aquarium en met een zoekkaart kan achterhaald worden welke vissoorten er gevangen zijn. Deelname is gratis, opgave is niet nodig en voor alle vismaterialen wordt gezorgd. Bij het jeugdplein wordt uitsluitend gevist met loodvervangende gewichten. Dus ouders: neem je kinderen mee naar de Barbeeldag!

 

 

Primeur: neem drie loodgewichten mee en ruil ze om voor loodvrije voerkorven...

 

Loodvrije korven inruilen!

Speciaal voor de Barbeeldag 2019 zijn zware loodvrije voerkorven ontworpen. Deze voerkorven zijn beschikbaar in de gewichten 150 gram, 180 gram en 210 gram en zijn vrij van lood en andere schadelijke stoffen. Deze korven zijn gratis af te halen op de Barbeeldag. Voorwaarde is dat bij afname een loodgewichtje ingeruild moet worden. Neem dus een aantal (maximaal drie per persoon) oude loodgewichtjes mee naar de Barbeeldag. En wees er snel bij, want er is beperkte voorraad. De voerkorven zijn tegen betaling ook verkrijgbaar via de webshop www.loodvrijvissen.nl

 

Klik hieronder voor een promotievideo.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.