Beneath the waterline: paling in de Severn

09 september 2019 | Redactie

De Engelse cameraman en visfanaat Jack Perks filmde en fotografeerde meer dan 40 van 54 zoetwatervissen die in Engeland voorkomen en zijn werk komt onder meer voorbij in de bekende Springwatch en Autumnwatch natuurseries op de BBC. In een kleine serie van vijf docu’s gaat hij dieper in op de problematiek rond bepaalde vissoorten. In deze eerste editie van ‘Beneath the Waterline’ staat de paling centraal.

 

De Severn; de langste rivier van Engeland...

 

Severn

Voor deze korte docu gaat Perks samen met Laura Turner naar de river Severn in het zuidwesten van Engeland, waar deze als een trechter vanuit zee samenkomt in de langste rivier van Engeland die een getijdeverschil van liefst 15 meter kent. Een ideaal estuarium voor de paling, om vanuit (de Sargasso) zee het zoete water op te zoeken.

 

Onderwateropnamen

Ook Engeland kent net als de aan zee grenzende Europese landen een daling van de glasaal-intrek en een palingstand die in de loop der decennia is teruggelopen. Verlies aan leefgebied, afdamming van migratieroutes en sterfte door waterkrachtcentrales zijn enkele van de oorzaken. Met Andrew Kerr van de Sustainable Eel Group gaat de docu (met ondertiteling) dieper in op de problematiek van de aal en de oplossingen waaraan gewerkt wordt. Natuurlijk afgewisseld door de prachtige onderwateropnamen van Perks.

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.