Moeilijk kiezen: de nieuwe Vertex Method Feeder of de Pellet Waggler

16 augustus 2019 | Redactie

Op kleine wateren, singels en commercials is een zware hengel niet nodig en is het heerlijk om je uit te leven met een van de nieuwe Vertex hengels van Drennan. De meest gebruikte hengels in Engeland voor deze wateren zijn de pellet wagglers en de methodfeeders. In het filmpje zie je beide nieuwelingen aan het werk: de Vertex Pellet Waggler en Vertex Method Feeder.

 

De Method Feeder van Vertex...

 

De Vertex serie is zoals eerder geschreven de opvolger van de Series 7 range die meer dan 15 jaar trouwe dienst heeft geleverd. Maar de materialen en productiemethoden zijn sterk verbeterd en de Vertex biedt het beste van de huidige materiaalontwikkelingen. De nieuwste Vertexen hebben een prachtige actie en ‘playing the fish’ is een fantastische ervaring.

 

 

Beide met een 'screw down' reelhouder...

Twee mooie glastoppen op de Method Feeder...

Eentje van 3 oz en eentje van 4 oz...

 

Pellet Waggler

De tweedelige 305 cm (10 voet) Vertex Pellet Waggler heeft een mooie parabolische actie, werpt met precisie en is volgens de Engelsen geschikt voor lijnsterktes van 4 tot 6 lb. Je kunt er heerlijk F1 karpers mee drillen, maar een mooie tienponder kun je er beslist ook goed mee temmen en je net in dirigeren. Naast deze 10-voeter is er ook een 11- en 12-voeter van de Vertex Pellet Waggler.

 

De Pellet Waggler is er in 10, 11 en 12 voet...

Met een medium 'playing action'...

 

Method Feeder

En de 330 cm (11 voet) Vertex Method Feeder is natuurlijk geweldig om te vissen met een klein korfje, een methodfeeder of een loodbommetje. De twee glastoppen van 3 en 4 oz leveren de beste actie voor dit werk. Deze 11-voeter heeft met een 10- en 12-voeter ook een kleiner en een groter broertje voor de liefhebbers.

 

Beide hengels kun je in onderstaande video in actie zien.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.