Meervalrecord van 227 cm voor vader en zoon Ditters

08 augustus 2019 | Redactie

Een meerval van 227 cm was de grote kers op de taart die onze Duitse roofviscollega Dirk Ditters samen met zijn zoon Jan afgelopen zaterdag 3 augustus 2019 in Haaksbergen wist te landen. Na een spannende dril van 20 minuten konden vader en zoon Ditters met de gigant op de foto…

 

Jan en Dirk met hun kapitale meerval...

 

Rutbekerveld

Haaksbergen? Jazeker, in het oosten van ons land. De meerval werd gevangen in het zogenaamde Rutbekerveld, een 40 hectare grote afgraving die meer grote vissen bevat en waarvan de sportvisserij wordt uitgegeven door de onderneming Fishing Adventure. Dirk en zoon Jan visten hier al vaker. “Voordat de gigant werd gehaakt, konden wij de dagen ervoor reeds twee ‘kleinere’ exemplaren landen van rond de 180 cm. Wij visten met met wormen en inktvisrepen als aas. De meervallen werden vanuit de boot gedrild. Het grootste exemplaar van 227 cm beet die dag aan rond 17.30 uur, net voor het warme eten,” aldus Dirk.

 

 

Een erg lange vis...

 

 

Jaren negentig

Het meer Rutbekerveld bevat zoals gezegd meer monstervissen, zoals steuren en grote karpers. Een deel ervan is uitgezet door beheerder Fishing Adventure, ook meerval. De forellenkwekerij Usselo heeft er in de jaren negentig reeds meerval uitgezet. Het is waarschijnlijk uit die periode dat de meerval van 227 cm afkomstig is. Dergelijke vissen trek je overigens niet zomaar binnen. Als materiaal gebruikten zij onder meer molens en hengels van het merk UniCat (zustermerk van Iron Claw) in de vorm van de UniCat Colossa 270 cm en de Warlock Giant werpmolen met daarop 45/00 lijn.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Fishing Adventure.

 

 

Net voor het warme eten...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.