Balzer Alegra 6600 feedermolen met speciale lijnclips

02 augustus 2019 | Redactie

De Alegra 6600 feedermolen van Balzer is een molen die door topvissers Michael Zammataro en Julian Feuerlein werd ontwikkeld en een innovatieve lijnclip meekreeg. De 441 gram zware zwarte molen met rode accenten heeft een gear-ratio van 4:4.1 en een opvallende ‘lijnclip’.

 

Een mooie feedermolen, die Alegra 6600...

 

Lijnclip

Balzer, het merk dat 70 jaar bestaat, timmert aan de weg, ook op molengebied. Het merk ontwikkelde samen met de genoemde productontwikkelaars een lijn-release-clip die onder grote spanning de lijn uit de clip laat schieten. Een prima oplossing, want niemand wil tijdens het feedervissen lijnbreuk door de snelle run van een flinke karper.

 

 

Met release-clips...

 

En een aluminium verwerpspoel...

Alegra 6600

De Alegra 6600 heeft vijf kogellagers en een S-Hubsystem die de lijn perfect opwikkelt en afrolt, mede geholpen door de grote aluminium verwerpspoel. Dankzij het SDS systeem heeft de molen een prima slip met grote slipschijven. De rotor stopt meteen met draaien wanneer de sportvisser die handeling in gang zet dankzij het QSS - Quick-Stop-Systeem.

 

M & M Hengelsport

De speciale release-clips van de Alegra 6600 kun je eenvoudig aanbrengen naast de normale lijnclip op de rand van de spoel. Daartoe zijn tien losse release-clips (plus gebruiksaanwijzing) bijgevoegd bij aankoop van de molen. Balzer wordt in NL verdeeld door M & M Hengelsport.

 

 

 

Een bijzondere molen van het 70-jarige merk Balzer...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.