Themadag toekomst sportvisserij met workshops en discussies

17 mei 2019 | Redactie

Op zaterdag 22 juni houdt Sportvisserij Nederland in het congrescentrum Papendal bij Arnhem een speciale themadag 'De toekomst van de sportvisserij'. Die dag komen 250 bestuurders, vrijwilligers en sportvissers bij elkaar. Met deze praktijkexperts willen Sportvisserij Nederland en de federaties in gesprek over die toekomst.

 

Schrijf je in voor deze boeiende dag over de toekomst van de sportvisserij...

 

Iedereen welkom

Voorzitter Marjan van Kampen roept bestuurders en vrijwilligers van hengelsportverenigingen en betrokken sportvissers om aanwezig te zijn op deze bijzondere dag. Er is plek voor maximaal 250 deelnemers. Iedereen is welkom, maar schrijf je wel op tijd in.

 

 

Papendal...

Jeugd

Sportvissen is één van de grootste sporten in Nederland. Jaarlijks vissen zo’n 1,2 miljoen sportvissers. Het gaat goed met de sportvisserij en dat willen we graag zo houden. Toch zijn er ook zorgen. Uit de statistieken blijkt bijvoorbeeld dat de sportvisser en vooral de jeugd minder vaak vist. Daarnaast is sportvissen in onze maatschappij niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Diverse hengelsportverenigingen hebben het moeilijk. Wateren en visstanden veranderen.

 

 

 

Voorzitter Marjan van Kampen nodigt u uit…

 

Kansen

Daarom willen Sportvisserij Nederland en de federaties samen met de praktijkexperts - de verenigingsmensen en betrokken sportvissers - in gesprek over die toekomst. Over wat er goed gaat en wat er beter kan. Over de belangrijke kansen en belangrijke bedreigingen. ‘Wat doen we al goed en wat kunnen we nog meer of nog beter doen?  Welke kansen zie jij voor de sportvisserij? Wat kunnen wij daar – het liefst samen – aan doen? Vergis je niet: er gebeurt al heel veel. Ook dat kun je ervaren tijdens de themadag over de toekomst van de sportvisserij,’ aldus het persbericht.

 

 

Zeebaarsvissen is populair, ook bij de jongeren...

 

Workshop Lobbyen

Tijdens de dag is er een informatiemarkt met tal van stands, en zullen er leerzame discussies en workshops zijn voor iedereen. Enkele voorbeelden:


- Discussie: 'Beroepsvisserij hoort erbij' (Lagerhuisopstelling met stellingen).

- Discussie: Landelijk inbrengen van viswater (voors en tegens).

- Workshop/ creatieve sessie 'Hoe krijgen we de jeugd naar de waterkant?'.

- Workshop Lobbyen: 'Samen met je gemeente naar een betere sportvisserij'.

 

Klik hier om het hele programma te bekijken en schrijf je in als je hier bij wil zijn!

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.