WK Feeder: zilver voor Oranje, goud voor Frank van der Schaft

18 februari 2019 | Redactie

Nederland greep gisteren (zondag) op het WK Feeder in Zuid-Afrika net naast de gouden plak, maar heeft met de zilveren medaille achter het sterke Hongarije opnieuw laten zien op hoog niveau te kunnen presteren. Individueel was er echter wel goud voor Frank van der Schaft, die de koppositie van de eerste dag niet meer uit handen gaf en individueel wereldkampioen werd…

 

Individueel wereldkampioen Frank van der Schaft (foto Bank Angler Oewerhengelaar)

 

Jan van Schendel

In het stuwmeer achter de Bloemhof Dam pakte de ploeg van bondscoach Jan van Schendel knap het zilver. “Het is jammer dat we de eerste plek niet konden vasthouden, maar Hongarije was simpelweg net iets beter dan wij vandaag”, zegt bondscoach Jan van Schendel direct na afloop van de wedstrijd. Toch kijkt hij tevreden terug op de twee weken die hij met zijn ploeg in Zuid-Afrika doorbracht. “We hebben dit WK opnieuw laten zien dat we met ons team tot de internationale top behoren. De jongens hebben keihard gewerkt – vang in vijf uur tijd maar eens een paar honderd karpers in de brandende zon – en een fantastische prestatie neergezet. De titel van Frank springt natuurlijk het meest in het oog en is dik verdiend, maar ik moet de hele ploeg een groot compliment maken”, aldus de trotse bondscoach. 

 

 

Jan van Schendel coacht zijn ploeg naar het zilver...

 

Bliksemstart Oranje

Oranje schoot bij de negende editie van het WK Feedervissen uit de startblokken. In een weergaloze eerste wedstrijd nestelde het team zich zaterdag direct aan kop door grote aantallen karpers en tussendoor een enkele meerval te vangen. Uitblinkers daarbij waren Frank van der Schaft en Ramon Ansing. Zij wisten met respectievelijk 44 en 42 kilo (goed voor ruim 100 vissen ieder) hun vak te winnen. Ook hun ploeggenoten lieten zich niet onbetuigd en zaten in de buurt van vijftien tot twintig vissen per uur. Door deze mooie moyennes en een eindsprint in het laatste uur van de wedstrijd ging Nederland zaterdag fier aan kop met slechts achttien punten. Op slechts vijf punten achterstand volgde Hongarije dat ook goede zaken deed aan het wedstrijdparcours dat bulkte van de vis.

 

 

Zilver met gouden randje

De tweede wedstrijd verliep wat moeizamer voor Oranje. Zo zat Ramon Ansing op een laag nummer in een lastig vak waar in verhouding minder vis werd gevangen. Ook in veel andere vakken liep het op zondag iets minder soepel voor Team Holland. De Hongaren profiteerden daarentegen optimaal van een voor hen gunstige loting en haalden de koploper in het tussenklassement op indrukwekkende wijze in. Gelukkig wist Nederland wel het zilver te veroveren. Frank van der Schaft viste bovendien weer ijzersterk en won met 22 kilo (68 vissen, waarvan 40 in de laatste twee uur) opnieuw zijn vak. Met twee formidabele eerste plaatsen legde hij beslag op de wereldtitel in het individueel klassement. Een prestatie van formaat in een veld vol met wereldtoppers!

 

Team Holland

Het sterke Team Holland, bestaande uit Ramon Ansing, Arnout van der Stadt, Theo Leijrik, Marco Hofman, Frank van der Schaft, Ben van Ek (reserve), Gerrit Ansing (assistent-coach) en Jan van Schendel (bondscoach), evenaarde met het zilver de prestatie van vorig jaar op het WK Feeder in Italië.

 

In onderstaande Facebook-video duikt de Hongaarse ploeg met topper Walter Tamas het water in na de overwinning. 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.