Feederen op 60 meter: een kwestie van precisie - video

27 januari 2019 | Redactie

Graham West is naar Madowlands Fishery gereden in de buurt van Coventry om eens een lekker dagje te gaan feedervissen. Graham heeft veel verschillende aasjes bij zich en vergat niet om voer mee te nemen dat op vismeel gebaseerd is omdat de vis hier ook mee bijgevoerd wordt. Hij kiest voor een afstand van 60 meter en neemt voorzorgen om telkens precies op dezelfde plek in te gooien.

 

Zo, de auto is uitgepakt. Nu maar even de boel opzetten en een voertje maken...

 

Sonubaits

De door Preston en Sonubaits gesponsorde witvisser heeft natuurlijk een paar lekkere vismeelvoertjes meegenomen met de donkere varianten van de F1 Sweet en de Super Feeder, die hij aanmaakt met wat van zijn haakaasjes, waar hij voldoende van bij zich heeft omdat hij zegt nooit precies te weten waar de witvis op aast die dag. Pinkies, dode rode maden, casters en wormen zijn daarom onder handbereik.

 

 

Hee, dat is een rare brasem...

 

Gaaskorf

Om de precieze afstand te halen bij het inwerpen, zet hij zijn lijn met twee meetstokken op de juiste afstand, stelt de lijnclip precies op punt en richt hij zich bij het inwerpen telkens op een dode boom aan de overkant. Zijn open end Distance Cage gaaskorf van 40 gram vult hij voldoende om die 60 meter goed te kunnen halen. Precisie is bepalend voor het resultaat, zegt Graham, net als bij het vissen met de vaste stok. In de video kun je precies zien welke materialen en aanpak hij kiest om zijn doel te bereiken: een netje vol witvis vangen…

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.