Witvis Totaal magazine 101 is uit!

16 januari 2019 | Redactie

De oplettende lezer, en natuurlijk de abonnees in het bijzonder, hebben hem al doorgebladerd: de nieuwe editie 101 van Witvis Totaal magazine. Het lijfblad van de Nederlandse en Belgische witvisser bevat weer een reeks aan artikelen die inspireren en motiveren aan de hand van technieken, materialen, tips en tricks en beleving.

 

Een nieuwe editie voor de leergierige witvisser...

 

Topsportgala

In nummer 101 kijken we nog even terug op het Topsportgala waar diverse witvissers in het zonnetje werden gezet en zoals jullie weten hebben we afgelopen jaar mooie winnaars en zelfs wereldkampioenen in ons midden die ook in Papendal in de bloemetjes werden gezet. Voor good old Lud Wever was er zelfs een oeuvreprijs.

 

 

Witvissers in het zonnetje bij het Sportvisgala...

 

Winters feederen

Winters feederen op groot water, een prachtige bezigheid, maar er zijn wel wat haken en ogen. Jan-Willem Nijkamp neemt zijn maat mee naar de waterkant en vertelt over zijn stekkeuze, de diepte (meten met de Deeper!), voer, voerkorf en haakaas. Mét voerrecept!

 

 

Lekker hangen in de feederhengel op groot water...

 

 

Ook op de commercials is het winter...

 

Commercials

Ook op de commercials is het winter en Drennan-specialist Maurice Prijs. Er zit natuurlijk genoeg vis, maar die vis gaat door de lage watertemperatuur wel minder azen. Doe alles met beleid, en ga ook hier over op dunnere lijnen, kleinere haak en lichter elastiek, maar er zijn nog meer punten waar je op moet letten.

 

 

Jan van de Bovenkamp aan de haven...

 

Havenvissen met Jägermeister

Hoe is het ondertussen in de havens van Brielle, Elburg, Werkendam, Harderwijk en Enkhuizen? Hier is het natuurlijk vrij druk met de witvissers, maar ook daar moet gewerkt worden om aan de nodige kilo’s te komen. Jan van de Bovenkamp weet er wel raad mee, maar wat Jägermeister daar nu mee te maken heeft?  Reporter Gijs Nederlof zag het met eigen ogen.

 

 

Ramon Ansing gokt op meerdere paarden...

 

Feederfluisteraar

De feederfluisteraar Ramon Ansing is natuurlijk een naam om in de gaten te houden bij elke wedstrijd. Witvis Totaal ging met hem mee naar de waterkant op een best wel lastig water met scheepvaart die het voer verspreidt en kleine vis die aanbijt. Ramon switcht tussen de vaste stok en de feeder en weet daardoor zijn kansen te spreiden over meerdere voerstekken.

 

Feederen op IJsselvoorns

Natuurlijk is dat nog niet alles wat er te lezen valt in Witvis Totaal 101. Verdere aandacht is er ook voor Ierse zandafgravingen, feederen op IJsselvoorns, cuppen of katapult en vissoorten herkennen en vangen met artikelen van soortenjagers Pieter Beelen en Sjors Waterschoot.  En natuurlijk de alom gewaardeerde Dutch Masterclass.

 

Kortom, volop leesvoer voor de leergierige witvisser!

 

Abonnees krijgen het magazine natuurlijk als eerste door de bus en een voordelig abonnement met tijdelijk een hengelrek cadeau (voor tweejarig abonnement) of 30% voordeliger bij een éénjarig abonnement, kun je beslist niet laten schieten. Klik hier voor deze mooie aanbieding.

 

 

Dutch Masterclass...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.