Acolyte Ultra: Drennan’s ragfijne float rod

10 januari 2019 | Redactie

Een heerlijke matchhengel die perfect in de hand ligt en bij een lengte van 420 cm slechts 149 gram weegt? Welkom in het jaar 2019! Drennan heeft natuurlijk als oudgediende een streepje ervaring voor op andere merken, maar bewijst met de Acolyte Ultra serie dat ze behoorlijk up-to-date zijn met hun carbon beauties…

 

Prachtige ragfijne float rod...

 

Bonkende blankvoorn

Jazeker, in deze tijden van elastiek 20+, methodfeeders, afstandkanonnen en pellet-wagglerhengels zijn er nog altijd ragfijne matchhengels die mooi krom gaan op een bonkende blankvoorn, veertigplus baars, een zeelt of een zware brasem. En dat zoiets puur visplezier oplevert, kan iedere witvisliefhebber zich indenken.

 

Een afwerking om je vingers bij af te likken...

 

 

Full cork

De Acolyte Ultra series bestaat uit drie lengtes (390, 420 en 450 cm) die met high modulus carbon zijn samengesteld. Op de ‘full cork’ greep zit een sterke en lichte Fuji molenhouder. Er zijn ook Acolyte Ultra hengels in andere disciplines, zoals het feedervissen.

 

De driedelige veertienvoeter...

 

Demping

Drennan merkt bij de driedelige veertienvoeter zelfs op dat deze nog beter in de hand ligt dan het kortere 390 model, in combinatie met een licht molentje. En Engeland gebruiken ze zo’n hengel voor de lijnklasse tussen 2 en 4 lb (globaal 12/00 en 18/00), terwijl je er dankzij de lengte en de demping van de hengel makkelijk en met vertrouwen onderlijntjes van 08/00 kunt aanknopen. Een prachtige lichte ‘float rod’ om een hele dag mee te vissen zonder tennisarm te krijgen!

 

Heb je liever een 11- of 12-voeter? Klik dan hier voor meer informatie.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.