Wintertips voor commercial uit de harde praktijk

04 januari 2019 | Redactie

Joe Carass van het Engelse Pole Fishing magazine heeft de donkerste regendag uitgekozen om naar Tunnel Barn Farm te gaan om zijn tien wintertips op te nemen. Joe is een praktijkman en weet waar hij over praat als het om het vangen van F1 karpertjes gaat.

 

Tien tips op een regenachtige winterdag...

 

Verjagen

In de video legt hij onder meer uit waarom hij kiest voor een carbon tip op zijn dobber; waarom hij zweert bij verschillende pole pots bij de verschillende aasjes. ‘Bait can destroy a peg in winter’ is ook een mooie uitspraak, want wanneer de vis weinig aast in de kou, kun je vis net zo goed verjagen met voer, als dat je ze naderbij lokt. Niet te veel voeren in de winter; we weten het allemaal.

 

 

Dobbing

Ook nog even aandacht voor ‘dobbing’. In plaats van meteen twee of drie stekken aan te voeren, kijk eerst eens even waar de vis zich ophoudt door op verschillende stekken een broodvlok langzaam naar de bodem te laten zweven. Volgens Joe een methode waar niet iedereen gecharmeerd van is, maar zeker eentje die iets toevoegt aan het succes en het lokaliseren van karpertjes.

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.