Blog: een nieuw team, naar de UK en de beurs…

10 december 2018 | Jaco Verhagen

Jaco Verhagen

Specialist op de commercials

De meeste competities zitten er nu wel op, maar de wintercompetities zijn inmiddels al weer begonnen.  En dat de vangsten naarmate het kouder wordt wat minder wordt, nemen we voor lief. Het is nu een hele andere visserij die tevoorschijn komt en ook dit heeft wel weer iets. Het mag allemaal een stukje fijner en dunner, en ook het voeren gebeurt nu wat preciezer en minder. Zeker dit secuur ‘pielen’ voor een paar visjes vind ik wel wat hebben!

 

Volle concentratie...

 

Lasebo

De voorbereidingen voor het komende seizoen zijn weer van start gegaan en de inschrijvingen voor alle wedstrijden en competities zijn alweer de deur uit. Ook wij met ons oude Neobaits team hebben een nieuwe sponsor gevonden waar we heel blij mee zijn. Volgend jaar komen we uit in de NK Commercial teams competitie, en dit zal dan gaan gebeuren onder de naam Pitbull baits\ Lasebo commercial team; een bedrijf (Lasebo) dat al sinds 1980 bestaat en groot is geworden met de verkoop van maden en pieren, maar inmiddels ook allerlei voeders en pellets in hun assortiment hebben. De komende tijd gaan we ons wat verder richten op deze producten, zodat we met die spullen een gooi gaan doen naar een finaleplaats.

 

 

 

Nieuw team, nieuwe sponsors...

 

Hartley Lands Fishery

Om nog even terug te komen op onze UK trip; zoals eerder geschreven hadden we de eerste twee dagen op Monk Lakes gevist, dit was super. De derde dag reisden we een stukje verder (ongeveer een kwartiertje van Monk Lakes)  om bij Hartley Lands Fishery uit te komen. Dit complex hebben we een aantal jaren geleden al eens bezocht, en toen was het al erg goed. Inmiddels is er een nieuwe eigenaar gekomen en die heeft het hele complex op een positieve manier flink veranderd. Zo is een vijver waar we eerder goede ervaring mee hadden (genaamd Nick’s Lake) geheel leeg gemaakt en van zijn ziltlaag ontdaan. Verder is een grote landtong verwijderd en in een nieuwe vijver omgeturnd. Al de vissen zijn overgebracht naar een nieuwe wedstrijdvijver - wat dus eerst Nick’s Lake ook was. Nick’s Lake is nu omgetoverd tot een specimen lake waar de grote jongens nu rondzwemmen. Ook Bramley lake is een specimen lake geworden en er is een nieuwe vijver gegraven genaamd Samson lake – die later ook voor wedstrijden zal worden gebruikt. Reservoir lake is hetzelfde gebleven en dit is een schitterende plas voor de pellet waggler.  De eerste dag viel onze keuze dus op de vijver waar alle vissen van Nick’s Lake heen zijn verhuisd en dus ook de nieuwe wedstrijd vijver is geworden. Deze heet nu ‘Pear Tree lake’. Dit was een bestaande vijver die wat groter is gemaakt en rondom ook flink aangepakt; een schitterende vijver met op een meter of 25  een drietal eilanden.

 

 

Naar de UK...

 

Cresta Blackthorne

Aan dit water hadden we de spullen uitgeladen en vonden we elk een mooie steiger. Ik besloot met een lichte Cresta Blackthorne feeder tegen het eiland te gaan vissen en bouwde ondertussen mijn vaste stok op 11 meter op. Een margin plekje was ook snel gevonden, dit waren de lijnen die ik wilde bevissen. Ik besloot om met het nieuwe Saga voer te gaan vissen en wel de Groundbait Green monster, een mooi voertje  voor de method.  Ik besloot  met mijn 270 cm lange Cresta Blackthorne feeder te gaan vissen; een mooie zachte hengel, ideaal voor de kleinere karper. Ik verwachtte wel wat meer kleinere karper rond het eiland, dus besloot ik om met een paar maden op de haak in mijn method te beginnen. Hiermee vang je zón beetje alles wat op je stek zwemt, en dit klopte wel want al gelijk bij mijn eerste worp (zo dicht mogelijk tegen het eiland aan) sloeg mijn top al gelijk even uit om meteen slap te vallen. Na het binnendraaien was de eerste vis een feit, een ‘skimmertje’ (bliek, jonge brasem, scheerbliek)  van een paar ons. Hierna volgden er nog een paar skimmers. Ik begon al te twijfelen of er hier nog wel karpers te vangen waren, toen ineens mijn hengel bijna van de steun getrokken werd en ik na een korte dril de eerste schubkarper kon landen. Na deze vis bleek wel dat de wat kleinere karpers mijn voer massaal hadden gevonden want haast elke inworp werd gevolgd door een aanbeet van een kleine karper.

 

 

Lekker veel testen...

 

Margins

Na anderhalf uur de 11,5 meter lijn maar eens gaan bekijken:  hier had ik al de hele tijd wat pellets geschoten dus ik dacht wel dat de vis hier gearriveerd zou zijn. Dit klopte; ook hier was het meteen raak en ook hier waren de wat kleinere vissen massaal aanwezig. Dat je veel beet krijgt is zeker niet verkeerd maar na verloop van tijd wil je toch ook wel de dikkere bewoners gaan vangen en dus was het tijd voor de margins. Hier werd wat grondvoer met wat mais gebracht en binnen het kwartier waren er tekenen van aanwezige vissen. Ik gebruikte een tuigje van een 0,4 grams Crystal Margin float op een 20/00 lijn met een sterke Gamakatsu Powercarp haak in maatje 12 en we konden starten. Lang hoefde ik niet te wachten tot mijn dobber verdwenen was. In mijn top had ik oranje Cresta Hollow elastiek (2.4 mm dik). Na een korte dril lag er een prachtige karper in mijn schepnet. Dit waren toch wel andere vissen,  met een kilo of 3-4 gaven ze prachtige sport. Door het nu regelmatig onderhouden van mijn margin plek bleven ook hier met grote regelmaat de vissen tevoorschijn komen. Wederom was het een prachtige dag op een schitterende Engelse vijver.

 

 

Buffels in de margin...

 

Buffels

En ja: als je deze vijver helemaal te gek vond, wat doe je dan de volgende dag? Juist, dan ga je terug naar dezelfde vijver. Ditmaal zaten we aan de overkant. Nu met wat andere technieken om te kijken of dit ook werkte. Bij de meesten werkte dit inderdaad en konden we twee prachtige visdagen bijschrijven. De dagen vlogen voorbij en de laatste dag was alweer veel te snel aangebroken. We besloten de laatste dag op Reservoir Lake te gaan vissen, om lekker simpel met de pellet waggler of method op afstand te vissen en ondertussen een margin stek op te bouwen. Dit was toch wel een prima keuze gebleken en leverde ook de echte buffels op die meestal in de kant rondzwommen. Al snel werden op de pellet waggler de eerste vissen gevangen, en mijn Cresta Blackthorne Power float van 3.3 meter werd schitterend rondgetrokken. Ook hier waren het allemaal vissen van 3 kilo plus. De laatste uren van onze trip waren nu echt aangebroken en was het tijd om de margins te gaan bezoeken. Ik had nu mijn Cresta Margin Puller klaarliggen met in de top de rode  3 mm Hollow elastiek. Binnen de kortste keren hadden we een echte Engelse ‘double figure’ aan de haak; een tienponder dus. Iedereen ving wel enkele van deze buffels, het was lastig om ermee te stoppen! Maar uiteindelijk werd het tijd en moesten we voor de laatste keer de spullen in de bus laden. Het was in ieder geval weer een geslaagd lang visweekend in de UK, waar we zeker nog eens terug gaan komen in de toekomst!

 

Beurs Utrecht

En dan zitten we alweer begin december 2018. De Hengelsport- en Botenbeurs stond ook bij mij weer op de kalender. Ik was gevraagd om hier zondag voor Cresta aanwezig te zijn, en samen met de andere jongens van Cresta hier de nodige vragen te beantwoorden. Je kon wel merken dat het niet echt visweer was, want het was een lekkere drukke en geslaagde beurs met vele bezoekers die geïnteresseerd waren in de nieuwe producten van Cresta. En zo denderen we in een razend tempo alweer op het einde van het jaar af. Ik heb inmiddels al wel de nieuwe stokken voor het komend jaar mogen vasthouden en kan haast niet wachten om ze aan het water uit te proberen. Genoeg om naar uit te kijken komend jaar!

 

 

Uitkijken naar komend jaar...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.