Phil Ringer in Utrecht: de winter door met wafters

01 december 2018 | Redactie

Vissen in de winter kan best taai zijn, zelfs wanneer je op een commercial vist. Maar de ervaren Guru-visser Phil Ringer laat zich natuurlijk niet ringeloren door de winterse vis. Hij vist met een 30 grams Hybrid korf gevuld met mini-pellets en een haakje 10 met – in plaats van een enkele wafter of mini-boilie – een dubbele (washed out) Ringer Orange 6 mm wafter aan de hair.

 

 

Washed out

Met een dubbele 6 mm mini-wafter onder de Hybrid korf vist hij natuurlijk niet op voorntjes, maar wel op een vijver waar veel karpertjes en brasems zwemmen. Het voordeel van een wafter is dat hij min of meer zwevend is en dus beter behapbaar is voor de vis en tevens minder argwaan wekt. Wat dat ‘washed out’ betekent? Dat komt uit de karpervisserij. Als je de boilies een tijdje in het water laat weken, lijkt het voor de karper net of het een ‘betrouwbaar’en vergeten aasje betreft.

 

 

Phil Ringer, hier op een zomers plaatje met een 'two-tone' brasem: ook in Utrecht op de beurs aanwezig in de Guru-stand...

 

In Utrecht aanwezig

Nu de winterse temperaturen in zicht komen, klokt Phil om de 11 tot 12 minuten een aanbeet in de eerste twee uur, dus is het zaak om warm te blijven, alert te blijven, genoeg koffie en koekjes mee te nemen en zorgen dat elke inworp met zijn 11 voets hengel en Cast’izm molen goed ligt voor de komende minuten. Nog vragen? Ga dan naar de beurs in Utrecht want Phil is ook aanwezig op de stand van Guru!

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.