Baffin schoenen: einde koudevoetendiscussie

29 november 2018 | Redactie

Elke winter weer laait de discussie op: wat is de beste manier om je voeten warm te houden in de winter? De sportvisser die ‘s winters naar het water gaat moet immers een goede bescherming hebben om koude voeten te voorkomen. Voor de extreme kou heeft Fish Inn waarschijnlijk de beste oplossing in huis met de uit Canada afkomstige Baffin Apex schoenen.

 

De Apex is zowel op de Noord- als de Zuidpool geweest…

 

Baffin Apex

Dat de Baffins misschien wel het beste koude voeten helpen voorkomen, is niet zomaar een kreet. De stevige Apex schoenen zijn bestand tegen temperaturen tot -100 graden Celsius en dat is zowel voor de stilzitters (wedstrijdvissers, karpervissers, zeevissers, doodaasvissers) als de lopende sportvisser (kunstaasvissers, vliegvissers) erg goed nieuws.

 

 

Noord- en Zuidpool

Hoewel 'nieuws'; de Baffin schoenen bestaan al vanaf 1979, maar werden in de loop van hun bestaan verder ontwikkeld tot de topschoenen die het nu anno 2018 zijn. Baffin-oprichter Paul Hubner maakte op deze schoenen in één jaar tijd een bezoek aan zowel de Noord- als de Zuidpool en daarmee verkreeg de Baffin Apex het predicaat ‘Polar proof

 

 

Polar proof...

 

Wedstrijdvissers

Nu lijken deze temperaturen overdreven maar wanneer je als wedstrijdvisser stilzit op jouw zitmand  of als karpervisser in je chair dan is dit zeker geen overbodige luxe. De absolute kwaliteit van de schoenen rechtvaardigt ruimschoots de prijs van de Apex, maar om de prijs en het formaat van de schoen een beetje te drukken heeft Fish Inn besloten om ook het iets kleinere broertje van de Baffin Apex op voorraad te nemen. Deze Baffin Control Max kan tempraturen tot -70°C aan en is een stukje handzamer en beter betaalbaar dan de Baffin Apex thermoschoen.

 

De Control Max zit qua prijs iets onder de Apex...

 

Baffin Control Max

Het onderste rubberen gedeelte van de Baffin thermoschoenen is waterdicht. Je voeten blijven dus droog wanneer je per ongeluk van je plateau stapt of wanneer je wegglijdt tijdens het terugzetten van een vis. is De gripvaste zool maakt uitglijden trouwens bijna onmogelijk.

De Baffin schoenen zijn voorradig bij Fish Inn Venlo. De Baffin Apex kost € 319,95 en de Baffin Control Max schoenen kosten €259,90.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.