‘Nothing is gonna change unless you change’ - video

24 november 2018 | Redactie

Kaleigh Smith is een van de topvissers van Preston Innovations. Ze houdt van de wintervisserij op de commercials, die rond deze tijd de wedstrijdvissers in Engeland dwingt om te schakelen. Ook Kaleigh past zich aan, met name via ‘downscalen’; met dunnere lijn, kleinere haak en lichtere dobbers vissen zodra het kouder wordt. Kijk maar eens hoe ze dat doet in onderstaande video.

 

Kaleigh heeft haar sporen in de wedstrijdvisserij al ruim verdiend als lid van het Engelse damesteam en reeds twee keer als Engels kampioen bij de dames en twee keer als winnaar van de Ladies Fish'o' Mania wedstrijd...

 

Minder argwaan

Voor deze visdag heeft Kaleigh plaatsgenomen aan Messingham Sands fishery in Scunthorpe, in het midden-oosten van Engeland, rechts van Leeds en Sheffield. Ze geeft in de video enkele leuke tips over haar wintervisserij. Haar favoriete haken zijn de nieuwe SFL-B ‘spade end hooks’, die ze gebruikt van groot tot klein (14 tot 22), voor pinkies tot pellets, vanwege het lichte gewicht en de dunnere draad, waardoor de voorzichtige vissen minder argwaan hebben.

 

 

Op de commercials met veel 'silverfish' en soms wat karper, gebruikt ze alleen 5, 6 of 7 elastiek...

 

Twee opties

Kaleigh begint haar visdag op de commercial met twee voeropties. Eentje met vismeel grondvoer en pinkies, en een andere optie met pellet-expanders die ze de dag ervoor in het water heeft gezet (zonder te pompen). Ze schiet nog wat pinkies, maden en casters over haar voerstek af en toe om de voorns wakker te schudden. En ja, soms vallen de aanbeten stil. En dan? Kaleigh Smith gaat in dat geval niet bij de pakken neerzitten. Ze zegt: ga niet stil zitten toekijken als de aanbeten wegvallen. “Nothing is gonna change unless you change!”

 

Klik hieronder om het filmpje te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.