Kika wedstrijd AR-kanaal met prachtig resultaat afgesloten

10 oktober 2018 | Redactie

Na veel voorbereiding en dubbelchecken ging voor organisator Edgar Kuus om 4.00 uur de wekker op 30 september jl. Deze dag zou de Kika wedstrijd gehouden worden aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Die ochtend verzamelden zich liefst 152 deelnemers in De Heeren van Maarssen voor de loting. De wedstrijd was lang van tevoren volgeboekt en dat was een mooie impuls voor zowel deelnemers als het goede doel van deze dag!

 

De gezellige prijsuitreiking in De Heeren van Maarssen...

 

Goodiebag

Het was dus een drukte van belang vanaf 6.00 uur bij De Heeren van Maarssen voor de loting van deze wedstrijd. Daarna gingen alle deelnemers met goede of minder goede moed naar de waterkant na gelang hun gelote nummers. Na 5 kwartier stond iedereen weer buiten en ging het naar de waterkant, met een goodiebag rijker, gevuld door Preston Innovations en Visleem.com met als inhoud een zak Sonubaits voer, een Preston Cap en een zak feederleem.

 

 

Met veel deelnemers en dus een goed reslutaat voor Kika en organisator Edgar Kuus...

 

Dirk Vermeulen

Er waren twee sectoren uitgezet in het AR-kanaal; twee vakken op het bekende stuk Loenersloot en twee vakken op Maarssen – Breukelen, met een tussenruimte van ruim 35 meter. De verwachting was dat van laatstgenoemde vak de winnaar wel zou komen, maar niets bleek minder waar.

De wedstrijd werd gewonnen door Dirk Vermeulen uit België met een mooi gewicht van ruim 18.000 gram vanaf vak D in Loenersloot. Strak vissend tegen de overkant kon hij na vijf uur vissen dit gewicht ter weging aanbieden en de door Preston gesponsorde Black Edition station in ontvangst nemen. Nummer 2 was Arie Kwakernaak vanaf de kop in vak C (ook Loenersloot) en de derde plaats werd opgeëist door John Vallenduuk - vissende in vak A.

 

 

Wie zou er gaan winnen?

 

De Heeren

Na de weging, ging iedereen rond 15.30 weer terug naar De Heeren van Maarssen alwaar de prijzentafel stond te wachten in de zaal die door De Heeren gratis ter beschikking was gesteld voor het goede doel. Er was een hapje en een drankje voor de hongerige en dorstige deelnemers, en het werd een drukte van belang. Mede door de meegereisde vrouwen en kinderen was de zaal wat aan de kleine kant - maar gelukkig was het erg mooi weer en bleek het terras een uitkomst!

 

Van alle vakken werden de weegkaarten op volgorde gelegd en de eindstand opgemaakt. Ondertussen gingen de vrijwilligers aan de slag met de verkoop van de lootjes voor de grote verloting. Ook dit was een groot succes en de opbrengst hiervan ging ook ver boven de verwachting van de organisator Kuus.

 

 

Een enorme prijzentafel...

 

Preston Sentient

Voor deze verloting waren 27 prijzen beschikbaar, waaronder een door Hengelsport Lauwe gesponsorde hoofdprijs: een Preston Sentient Feederhengel. Het uitreiken van de prijzen duurde even, maar met liefst 76 prijzen op 152 deelnemers gaat dat nou eenmaal niet anders. Iedere tweede deelnemer had dus prijs bij deze wedstrijd, en dat is alleen maar verheugend! Tenslotte was er nog een prijs te verdelen onder de niet-prijswinnende vissers, namelijk een mooie Frenzee feederhengel. Mevrouw Kuus haalde uit de ingeleverde deelnemerskaarten de kaart van Herman v/d Brink en hij werd zodoende de nieuwe eigenaar van de door Evezet gesponsorde feederhengel.

 

Terugkijkend op de gehele wedstrijd kon organisator Edgar Kuus concluderen dat het een groot succes is geweest met een prachtige opbrengst voor de zieke kinderen. De deelnemende vissers hebben met inschrijving, donatie, verloting en overige giften liefst € 6.745,- bij elkaar gebracht om onderzoek naar kinderkanker mogelijk te houden en deze rotziekte verder terug te dringen

 

 

Wat een resultaat...voor een prima goed doel!

 

 

Kika

Door dit succes is de organisatie door velen gevraagd of het mogelijk is om elk jaar een dergelijk groot  evenement (eventueel voor het goede doel) op te zetten en daar wordt nog over nagedacht. Edgar Kuus kan in ieder geval een prachtig bedrag overhandigen aan Kika, een bedrag wat nog eens verhoogd kan worden wanneer hij begin 2019 de marathon van Tokyo uitloopt, waarvoor hij eveneens ten bate van Kika inzet met acties, donaties van zakelijke relaties en familie.

 

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers als Jan Weening, Danny Dijksman, Arie Slotboom, Didier Rietrae, Eva Godefroy, Hans van Strien en sponsoren is een dergelijke evenement echt niet mogelijk. Zelfs alle prijzen en bloemen werden gratis ter beschikking gesteld en dat verdient een pluim en dat mag wel eens gezegd worden.

 

 

Volgend jaar weer?

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.