In vijf uur tijd 1500 karpertjes binnentikken…

09 oktober 2018 | Redactie

Een leuke uitdaging, deze uitdaging die Match Fishing Magazine aanging met de Engelse veteraan-international Kevin Folwell om in vijf uur tijd 1500 vissen te vangen. Gaat hem dat lukken? De commercial waar hij met zijn whip is gaan zitten, bevat wel enorme aantallen kleine karpertjes die gretig reageren wanneer Kevin telkens een kleine hoeveelheid maden bijvoert…

 

En deze brasem rekende Kevin niet eens mee...

 

Als een machine

Als een machine zit Kevin op de steiger van de Yoke Hill Farm commercial vis te vangen en probeert niet zozeer het tempo op te voeren, alswel de ‘flow’ erin te houden en goed de volgorde van voeren, vangen, onthaken en beazen erin te houden en kalm te blijven om maar 7 tot 10 visjes per minuut binnen te halen. Kun je op deze manier een wedstrijd winnen?

 

 

Kleine karpertjes weliswaar, maar probeer het eens...

 

Bewezen

Reken maar uit: Kevin vangt ongeveer 60 lb met deze 1500 visjes. Tijdens wedstrijden heeft hij ook al bewezen deze discipline onder de knie te hebben, want hij kwam in die vijf uur tijd ook een keer tot 1533 visjes met een gewicht van 65 lb. Omdat karpertjes nu eenmaal zwaarder zijn dan bliekjes of voorntjes, kwam Kevin tot deze gewichten. Wedstrijdvissers in openbaar water zouden bij eenzelfde aantal bliek/voorn waarschijnlijk rond de 50 lb uitkomen, zo leren de reacties onder de video ons…wat denken jullie?

 

Klik hieronder om het filmpje te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.