Testwerk, nachtvissen en voorbereiden voor de UK

08 oktober 2018 | Jaco Verhagen

Jaco Verhagen

Specialist op de commercials

De vakantie is alweer voorbij en nu blijken die drie weken veel te kort. Gelukkig bleef het warme weer voortduren en hebben we allemaal een super warme zomer mogen beleven. In die paar weken  even op vakantie naar Italië geweest, maar gelukkig bleef er daarna nog  wat tijd over om te vissen. Een mooi moment om gelijk wat nieuwe spullen te testen.  Maar ook stond er nog een leuke Witvis Totaal nachtviswedstrijd op het programma…

 

Een mooie vissen om te drillen...

 

Testen Saga

Naar dat testwerk keek ik al een tijdje uit. Het gaf me gelegenheid om de nieuwe micro pellets en method voertjes van Saga eens goed aan de tand te voelen. Deze micro pellets en method voertjes zijn waren er in Red krill, Green monster en Yelllow fish bij de micro pellets en bij het method groundbait ook de Red krill en Green monster, maar hier zit tevens de Vanilla fish bij. Drie uitvoeringen die echt super werken.

 

 

Testing in progress...

 

Sportlandgoed Zwartemeer

Direct na de vakantie stond er een dag gepland voor alle Cresta consultants en wel op Sportlandgoed Zwartemeer. Het was wederom een dag met prachtig weer en voor mij was het gelijk een ideale manier om ook de andere jongens van Cresta te leren kennen, want deze zijn voor mij nog allemaal onbekend. Een ideale setting om kennis te maken. Na aankomst was er eerst tijd een bakje koffie en na twee uur rijden ging dat er goed in. Met allemaal vissers rond een tafel ging het gesprek uiteraard over niets anders dan vissen en was het ijs snel gebroken. We konden hier nog wel uren over praten en de tijd ging snel vooruit, maar we waren gekomen om er een lekkere visdag van te maken, dus snel naar het water. Hier maakte iedereen zijn spullen klaar. Sommige kozen voor een method feeder en andere gingen met de vaste stok aan de gang. Uiteraard ging ook iedereen met de nieuwe Saga voertjes aan de slag. Al snel werden de eerste vissen geland en deze zagen er allemaal prachtig uit. Toen in de middag de zon doorbrak werden de Cresta Blackthorne Power Float hengels gepakt en nu ging het met de vangsten bij iedereen helemaal los. Onder het schieten van pellets en het vangen van vis met de pellet waggler werden ondertussen ook de kantjes wat aangevoerd en in de middag werden ook hier enkele mooie dikke vissen gevangen. Maar de tijd vloog om en voor ik het wist moest er een einde aan de dag gemaakt worden. Een zeer geslaagde dag waarbij het leuk was een hoop mensen van Cresta te leren kennen, voor herhaling vatbaar!

 

 

Nachtvissen

Datzelfde weekend stond de dag erna alweer de eerste wedstrijd na de vakantie op de agenda en het betrof hier de Witvis Totaal nachtwedstrijd die op Het Mun gehouden zou worden. Vijver 8 en 6/7 deden beide mee, dus vooraf moest eerst de juiste vijver geloot worden. Wij kwamen op vijver 8 terecht en wel in de hoek van de vijver. Een stek met wel wat mogelijkheden, hopelijk kregen we de karpers erop en lieten de steuren ons voer links liggen. Jack zou recht vooruit vissen en wat agressiever gaan voeren dan ik.

 

 

Onze netten samen leverden 209,4 kilo vis op en dat was dus meer dan genoeg voor de winst…

 

Method feeder

Hij viste met een method feeder maar schoot er regelmatig 8 mm pellets overheen. Ik ging meer in de hoek links van mij vissen, maar wel wat passiever door alleen mijn method voer te brengen. Ik had het nieuwe Saga Method groundbait klaargemaakt en wel het groene Monster fish. Al na vijf minuten na het beginsignaal vloog de top van mijn Blackthorne krom en was de eerste karper een feit. De eerste uren was het echt feest op mijn stek en ik ving in een lekker tempo de ene na de andere mooie dikke vis. Het drillen van deze dikke vissen met de method feeder ging perfect en de hengel stond tijdens het drillen mooi krom. Ook mijn onderlijnen van 22/00 Gamakatsu in combinatie met de Power Carp Hair Riggers in een maatje 12 gaven geen krimp en bijna elke vis werd succesvol geland. Jack ving zo af en toe ook wel een visje maar hier liep het aan het begin nog allemaal een stuk rustiger.

 

 

We zijn er klaar voor...

 

Winst

Tijdens de nacht bleven we vis vangen waarbij mijn stek wel moeizamer werd en die van Jack nu weer meer vis opleverde. In de ochtend bij het eindsignaal hadden we lekker gevangen en niet één steur gezien. Maar of het genoeg was voor de overwinning was afwachten, omdat je totaal geen beeld hebt van wat er ‘s nachts door de anderen werd gevangen. Het bleek wel tijdens het wegen dat er goed was gevangen deze nacht, er waren al drie koppels met boven de 100 kilo vis en het tot dan toe hoogste gewicht was 149 kilo. Als laatste waren wij aan de beurt en onze netten samen leverden 209,4 kilo vis op en dat was dus meer dan genoeg voor de winst!

 

Dutch Carp Lakes

Een week later stond de vijfde wedstrijd voor de DCL (Dutch Carp Lakes) op het programma en bracht ons dat weekend naar De Kool. Ik stond reserve, maar was wel aanwezig om als bankrunner te fungeren. Het bleek een taaie wedstrijd te worden waarbij ons team slechts enkele vissen wist te vangen. We werden uiteindelijk derde. Helaas er zat niet meer in - en om de finaleplaatsen visten we toch al niet meer mee.  De zesde wedstrijd om de DCL bracht ons naar Tom’s Creek. Na het loten kwam ik op steiger 7 terecht. Niet echt het beste stuk en ik wist dat het hier moeilijk ging worden. Twee voerplaatsen op dichtbij gemaakt, evenals twee margin plekken. Verder één stek op 13 meter en dat zou het moeten doen voor vandaag.

Ik begon kort met ‘paste’ en gelijk al de eerste inzet bracht een karpertje. De tweede inzet wederom een aanbeet en werd er een zeeltje gevangen. Daarna werd het stil op beide korte lijnen, wat ik ook probeerde. Dan maar naar de 13 meter en ook hier wilde het niet lopen. Daarna maar besloten om met een wat langere lijn richting het eiland te gooien, en dit leverde direct vis op. Zo heb ik gelukkig nog een paar vissen kunnen vangen, maar helaas ook net zoveel verspeeld. Ook mijn margin stek aangevoerd en ook hier direct een karper en daarna alleen maar baarzen die op de stek lagen. Na het wegen net geen 8 kilo kunnen aanbieden, waarmee ik twaalfde werd. Jack Aarts van ons team viste op een topplek en bleek zelf ook in topvorm. Hij wist 42 kilo te vangen en zo als winnaar te eindigen. Als team werden we tweede, net twee punten achter de winnaars van team Tiel.

Nog één wedstijd te gaan om de DCL en dan zit het er weer op, volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen en dan zullen we toch maar eens gaan proberen om een finaleplaats te bemachtigen…

 

 

Volgespoeld staat netjes...

 

Naar de UK

Zoals gezegd is er nog de laatste wedstrijd om de DCL, maar ben ik ook alweer begonnen met de voorbereiding voor de naderende reis naar de UK. Half oktober gaan we weer een lang weekend vissen, ditmaal op de bestemmingen Monk Lakes en Hartley Lands Fisheries. Nu maar hopen dat het weer nog een paar weken redelijk blijft en we een mooi lang weekend in de UK tegemoet gaan. Jullie horen er nog van!

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.