HengelDiscount klaar voor de volgende 15 jaar

08 oktober 2018 | Redactie

Een tijdje heeft de familie Bansberg erover nagedacht om de naam ‘HengelDiscount Gigant’ in te ruilen voor een andere naam, omdat de inmiddels 15-jarige hengelsportzaak in noordwest Overijssel eigenlijk op veel terreinen een specialist is geworden. Maar de naam is inmiddels zo bekend, dat er eigenlijk niet meer aan getornd wordt. Enfin, na die drie lustrums is er dit jaar veel gebeurd in Oldemarkt, maar het resultaat staat als een huis.

 

Uren rondstruinen...

 

Oldemarkt

Hengeldiscount Gigant is ontstaan in 2003 en heeft zich ontwikkeld vanuit een loods vol met dozen, pallets en stellingen tot een volwaardige hengelsportspeciaalzaak. Inmiddels, als specialist in veel takken van de hengelsport, heeft het bedrijf van de familie Bansberg (eerst vader en moeder nu dochter) in het noorden van het land een trouwe klantenkring, maar kent het ook bezoekers uit de rest van het land tot aan midden België. En uiteraard, dankzij de webshop, ook tot veel verder dan alleen maar Nederland en België.

 

 

Fraai dobberwerk van Paladin...

 

 

Goed dat er wegwijzers zijn...

 

 

De fraaie zeevisafdeling...

 

 

Met altijd wel wat bulkaanbiedingen...

 

 

Ook een witvissersparadijsje hoor...

 

HengelDiscount

Na diverse verbouwingen en uitbreiding tot 1400 m² staat heeft Hengeldiscount alweer een stap gemaakt. Er kwam een fraaie nieuwe website, magazijnen werden opgeruimd en deels opnieuw ingericht en het gevolg is dat de winkel vijf meter langer is geworden. Bij binnenkomt moet je even rondkijken om je te oriënteren, wanneer je de winkel van vorig jaar nog op je netvlies hebt staan, maar de metamorfose heeft gelukkig het karakter van HengelDiscount niet aangetast.

 

 

Met onder meer Korda, Martin SB, B-Carp en Dynamite Baits en StarBaits voor de karpervisser...

 

 

Betaalbare karperhengels...

 

Airrus

Bij binnenkomst komen de bezoekers meteen in het walhalla voor de roofvissers terecht. Dit winkelgedeelte heeft ook het lange kassagedeelte met de werpmolenverkoop. Waar HengelDiscount sterk in is, is de eigenhandige inkoop vanuit de USA en dat straalt meteen af op het aanbod uit de hoek van het kunstaas en de roofvishengels, waar je enkele merken tegenkomt die direct opvallen zoals de fraaie Airrus modellen, met delicaat carbon vervaardigd en voorzien van een unieke Carbon Fiber Handle die elke tik meteen in je handpalm doorgeeft. Qua kunstaas kun je hier jaren vooruit met enorm veel softbaits van LunkerCity, Gambler, Bass Assassin en merken als Zoom, Gary Yamamoto, Mann’s Keitech, Gene Larew en veel meer. 

 

 

De unieke looks van de Airrus toproofvishengels...

 

 

Olga Bansberg toont enkele Airrus toppers...

 

 

Culprits met de platte of ronde rug...

 

Lage drempel

De gezellige winkel met - op elk terrein - deskundig personeel en de bekende lage drempel, is in 2018 volop bezig geweest met modernisering. Een omvangrijke vernieuwing van het winkelgedeelte; een herorganisatie van magazijnen, kantoren en webshopondersteuning, en een fraaie nieuwe webshop met meer dan 10.000 artikelen toont de ambitie van Hengeldiscount in het vijftiende jaar van haar bestaan.

 

 

Klasse materialen op elk gebied...

 

Vaste hengels

Doorlopend naar de tweede grote hal, heb je meteen een prima overzicht waar je moet zijn. Met afdelingen voor witvis – met een mooie vastehengelopstelling -, zeevis, big game, forel, karper, meerval, vliegvissen en watersport heb je alles voor het uitzoeken. Ook de kledinghoek achter in de hal kent momenteel weer veel klandizie met de frissen en koude dagen in het verschiet. Hoewel we even op zoek zijn naar de oude stamtafel met de videohoek, de tijdschriften en koffie (deze staat wel weer in de planning) wordt deze versterking voor de innerlijke mens ruimschoots vergoed door aangeboden koffie en een zitje bij de kledinghoek om even bij te komen van alle indrukken.

 

 

Meervalliefhebbers, opgelet...

 

Must see

HengelDiscount draait weer op volle kracht en is voor roofvissers, zeevissers, witvissers en ook meervalvissers beslist een ‘must see’. De locatie Oldemarkt is misschien iets verder rijden dan normaal, maar alles is er op gericht om een verblijft voor langere tijd zo aangenaam mogelijk te maken. En voor degenen die er niet wekelijks komen is de webshop en zelfs de telefonische bestelling nog altijd een vaste waarde.

 

 

Nog plannen voor big game of een Noorwegenreisje?

 

Broodje bal

Ook op het concept van de bijzondere dagen als de Feest4Daagse (net achter de rug), het Dauwtrappen met Hemelvaart (flinke korting als je om 6 uur op de stoep staat!) en de bekende Eindejaarsactie met Veiling rond Kerst en Oud en Nieuw, wordt niet bezuinigd. Op die dagen vind je beslist ook de heerlijke catering, waar je buiten overdekt een lekker broodje bal kunt ervaren bij een frisdrankje en een prima bak koffie.

 

 

Kleed je warm aan...

 

Beurs Utrecht

Daarnaast zijn er op elke hengelsportdiscipline de bekende demonstratiedagen zoals de Roofvistiendaagse, die gepaard gaan met extra kortingen. Op 30 november is HengelDiscount trouwens ook te vinden op de Hengelsport- en Botenbeurs in Utrecht. Maar het mooiste blijft toch die unieke 1400 m² grote winkel in Oldemarkt, waar je net als op een beurs uren kunt rondstruinen; en dan heb je nog niet alles gezien…

 

 

Even buiten zitten zolang het nog kan...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.