Quick 5 en 6: basisplaats op de feederhengel

01 september 2018 | Redactie

Op zoek naar een krachtige feedermolen? Je zult hem misschien nog niet vaak tegenkomen omdat hij net uit is, maar de Quick 5 en 6 van DAM hebben alles in zich om een basisplaats op de feederhengels te krijgen voor de sterkste opstelling!

Quick 5: aanbevolen voor hengels tot aan de 3 meter lengte...

 

Quick 5 en 6

Met het uitkomen van de Quick 5 en 6 heeft DAM haar reputatie van ervaren en deskundig molenmerk opnieuw onderstreept. Beide molens komen uit in een SLS (Super Long Stroke) zoetwater versie en een zoutwaterversie. Dankzij de Long Cast spoel zijn de nieuwe Quick molens echte verwerpers, die bovendien dankzij de rubber antislipring op de spoel van een doorslippende lijn geen last meer hebben. DAM beveelt de Quick 5 aan voor hengels van 9 en 10 voet (270 en 300 cm) zoals op methodfeeders en korte feederhengels op de karpervijvers en de Quick 6 voor langere en krachtiger feederhengels.

 

Quick 6: aan de slingerknoppen zie je direct het verschil met de Quick 5...

 

Twee lijnclips

Met hun eigenschappen zijn de Quick 5 en 6 ook voor de feedervissers echte aanwinsten. Zo kun je de Quick 5 (met 5 rvs kogellagers) voor feederhengels op de kortere afstanden en rond de 3 meter lengte gebruiken, en de Quick 6 (met 7 rvs kogellagers) voor langere hengels en grotere afstanden. Praktisch voor het feederen zijn ook de twee lijnclips voor het nauwkeurig aanwerpen van voerstekken.

 

 

De Quick 6 past goed op stevige feederhengels...

 

Slingerknoppen

Beide hebben omkeerbare carbon slipschijven en een snel instelbare slip. Je kunt de twee molens aan de buitenkant onderscheiden door de verschillende slingerknoppen. De inhaalcapaciteit bedraagt 100 cm per slingeromwenteling en dat is een prima ‘snelheid’ voor de feederhengel.

 

 

 

 

 

Lees meer over:
DAM Quick 5 Quick 6 Feedermolens

Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)

 

Gerrit van de Leur

Wanneer sturen jullie het visblad op de laatste tijd moet ik iedere keer reageren om het visblad thuis te krijgen
Waar kan dat aan liggen?????
Hopelijk gaat het nog gebeuren zonder reclame
Grts