Voorbereiding

27 oktober 2018 | Anja Groot

Ik heb de laatste periode al heel wat tijd besteed aan het onderhoud en voorbereiding van materiaal dat ik de komende wedstrijden nodig zal hebben. Die tijd moet ik echt nemen, want het komt vaak aan op details. Een goede voorbereiding en onderhoud is namelijk echt essentieel.

Een net met mooie Poolse voorns.

 

We kijken er naar uit

Ik kijk echt uit naar het komende kampioenschap. Ik ben ervan overtuigd dat we een prachtig wedstrijd gaan meemaken wanneer de weersomstandigheden min of meer normaal zijn voor de tijd van het jaar. Er zit daar gewoon heel veel vis. Dat wil niet zeggen dat de visserij makkelijk is. Zeker niet. Toen we er waren vingen we vooral blieken, voorn, brasempjes, wat baarzen en ook enkele meervalletjes. Een gevarieerd aanbod aan vis dus.

 

Het mooie was dat op beide dagen – op dezelfde plekken – een wedstrijd werd gevist. Zo hebben we een redelijk goed gevoel gekregen en een aardig beeld van de wedstrijdomstandigheden. De rest zal wel duidelijk worden tijdens de komende trainingsweek voorafgaand aan het kampioenschap.

 

Alvers zijn niet onze favoriete soort!
Het enige wat ik minder vind is dat er ook op alvers gevist zal moeten worden. Iedereen weet inmiddels dat alvers nu niet bepaald de meest favoriete vissoort is voor Nederlandse wedstrijdvissers. Toch denk ik dat we ons daar redelijk op kunnen aanpassen. Het gaat namelijk zeker niet om enorme aantallen. En dat scheelt. Het is eigenlijk jammer dat wij, zowat als enig Europees land, die alvers gewoon niet meer hebben in onze wateren! Althans niet in de hoeveelheden zo als elders. Maar we weten het van tevoren dus moeten we ons hierop instellen!

 

Voorbereiding-02

Je moet met alles rekening houden -en er moet dus van alles mee…

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 99 graag als eerste lezen?
Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.