Een mix van klassiek feedervoer en pellets

22 september 2018 | Willem Bakhuizen

Willem Bakhuizen neemt jullie mee naar de waterkant, waar hij met de feeder aan
de slag gaat en een bijzondere voermethode gaat uitproberen.

 

Geen zout

Mijn lokvoer is altijd samengesteld op basis van natuurlijke ingrediënten. Denk aan bruin- en of witbrood, beschuit, paneermeel, maïs, koek, wafel, polenta, enz. In deze opsomming ontbreekt vismeel, maar dat is voor mij een principekwestie. Vandaag gebruik ik een kant-en-klare mix van Berlok. Deze Feeder Speciaal is een perfect samengesteld lokvoer zonder toevoegingen van zout ect. Dat er geen zout in zit, zie ik als een pré, omdat als er geknipte wormen toegevoegd worden deze niet direct dood gaan en hun levendigheid behouden. 
Ook dit lokvoer dien je voorzichtig te bevochtigen. Je kunt immers altijd water toevoegen, maar je kunt het er niet uithalen! Let er dus op dat het bevochtigde voer niet te veel kleeft en nog steeds gemakkelijk uit de voerkorf loskomt. Indien bij het binnen draaien nog lokvoer in de voerkorf aanwezig is, dan is het voer te nat aangemaakt.

 

Een-mix-van-klassiek-feedervoer-en-pellets-05

Heel veel heb je niet nodig voor zo’n paar uurtjes relexed vissen met de feeder, maar Willem zorgt graag voor voldoende variëteit in haakaas.

 

Aan de slag

Tijd om nu ook daadwerkelijk te gaan vissen. De fitis doet zijn best om de sfeer erin te houden en de nijlganzen laten zich ook uitbundig horen. De voerkorf wordt gevuld en ingeworpen op de gekozen plaats en afstand. Dit wordt in dit geval drie keer herhaald. Tijdens dit inwerpen en binnen draaien let ik erop of de korf steeds goed leeg terugkomt. Dat blijkt inderdaad het geval en dus monteer ik nu de onderlijn. De keuze is gevallen op de 40 grams feeder met een onderlijn van 12/00 en haak maat no. 12. Mijn verwachtingen zijn in eerste instantie nog niet echt hoog gespannen en ik wil eerst wat vis naar mijn voerplek zien te lokken. Om de ongeveer 5 à 7 minuten breng ik daartoe een nieuwe korf met daarin lokvoer en een paar casters en heel af 

en toe een stukje worm. 
Na ruim een half uur beweegt de feedertop voorzichtig. Hierop maak ik gebruik van de gladde voorsteun en schuift de hengel ietwat naar links, zodat de spanning van de lijn raakt. Vrij snel hierna buigt de top verder door. Ik sla aan en de eerste vis is daar...  Het gaat niet hard; af en toe komt er een vis binnen. 
Dan komt de keuze: minder lokvoer/aas brengen of juist meer? De keuze wordt voor mij een combinatie van wat meer aas brengen, in dit geval wat geknipte wormen en lokvoer in combinatie met een recent op de markt gebracht lokvoer in pelletvorm. Hiermee kan ik de frequentie van lokvoer brengen wat vertragen, terwijl er toch langzaam oplossend lokvoer wordt gebracht en de werking wordt verlengd. Deze keuze resulteert in regelmatige vangsten van brasem, zonder dat de vis de voerplaats verlaat. Het op de juiste manier gedoceerd brengen van lokvoer en aas geeft een prachtig resultaat.

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 99 graag als eerste lezen?
Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.