Veel te warm…

06 augustus 2018 | Jaco Verhagen

Jaco Verhagen

Specialist op de commercials

Het is inmiddels hartje zomer en we zitten midden in de bouwvak. Waar ik een beetje bang voor was is totaal niet gebeurd; het weer is alleen maar warmer geworden, misschien wel een beetje te warm want ruim boven de 35 graden nodigt toch ook niet echt uit om te gaan vissen. Maar laten we niet klagen. Beter dit dan regen, toch?

 

Trollen op baars met deze warmte...

 

WTCC

Ik had voor de vakanties nog  een druk wedstrijdschema omdat er nog een paar wedstrijden om de WTCC afgewerkt moesten worden en ertussen stond nog DCL wedstrijd. Eerst de WTCC. Hier waren nog wel drie wedstrijden te gaan maar er zou nu echt een goed resultaat behaald moeten worden om me bij de beste vier te plaatsen. De derde wedstrijd moesten we naar de Berenkuil; een schitterende vijver bomvol met F1`s, maar helaas ook een vijver waar ik maar een paar keer eerder had gevist. Na de loting kwam ik op een wat minder stuk van het parcours te zitten en wat ik ook probeerde, ik kreeg het nergens lekker aan de gang en bleef na de weging dan ook steken op slechts 13 kilo - wat mij een zesde plek opleverde. Dit betekende ook gelijk dat verdere ambities om de finale te halen nu voorbij waren.

 

 

Zon en hitte...

 

Tom’s Creek

De vierde wedstrijd gingen we naar Tom’s Creek en kwam ik op een plek te zitten waar je dichtbij het eiland kon komen. Ik besloot alles op die plek te zetten en verder slechts één plek kort op vier deeltjes aangemaakt om hier met Smac de laatste uren nog een paar dikke te vangen. Ik ving zo af en toe een visje van het eiland weg maar had het gevoel dat ik nog wat dikkere nodig had om een redelijke klassering te vissen. Ik besloot dan ook met nog anderhalf uur te gaan om de kortere lijn te gaan proberen, ik had deze al gedurende de hele wedstrijd onderhouden dus verwachtte hier wel een paar vissen. Al gelijk bij de eerste inzet schoot mijn pen onder en had ik een flinke aan de lijn, helaas ging deze er net voor het schepnet af en ik besloot gelijk een zwaardere montage te monteren met een grotere haak; de Gamakatsu Power Carp in een maatje 12. De volgende inzet was gelijk raak en deze bleef gelukkig wel hangen.

 

 

Met de Blackthorne Power Float en de pellet waggler...

 

Derde…

Na even wat bijgevoerd te hebben was het na 10 minuten weer bingo en had ik dus al twee mooie vissen van deze stek weten te vangen. Ik ging nu met nog een half uur te gaan vol voor de korte stek en was wederom in gevecht met een dikke vis. Deze zwom zicht echter vast in een paar takken en sloopte ook gelijk maar even mijn hele topset. Snel een nieuwe montage klaargemaakt en bij de volgende inzet had ik gelijk weer een vis eraan die helaas ook weer verspeeld werd. Na het wegen bleef ik op 18 kilo steken en werd hiermee derde. De nummers 1 en 2 hadden 22 en 24 kilo dus met een beetje meer geluk was hier meer mogelijk geweest. 

 

 

Nieuw materiaal...

 

De Vossekuil

En dan de laatste wedstrijd van de WTCC bracht ons naar de Vossekuil. Hier worden de laatste tijd beste gewichten gevangen. Meestal is het dan ‘bovenin’ te doen, en aangezien het hier een vrije hengel wedstrijd betrof kon ik mooi mijn nieuwe Cresta Blackthorne Power Float (330 cm) testen. Een prachtige hengel met een mooie actie die goed tot zijn recht komt tijdens het uitdrillen van de vis. Ik wist zo 25 vissen te vangen wat mij wederom een derde plaats opleverde en ook hier zat de top 3 dicht bij elkaar. Tja…

 

 

Wisselende resultaten...

 

 

De tussenliggende wedstrijd die wij met ons Neobaits team moesten vissen, bracht ons naar het Mun. Met de loting was ik niet heel blij. Daar kwam nog eens bij dat het een moeilijke dag was en de vis bleek lastig te vangen. Met veel pijn en moeite heb ik er twee kunnen vangen en met de resultaten van de andere erbij bleven we steken op een derde plaats. Voor dit jaar zit er geen finaleplaats meer in voor het Neobaits team, dus hopen dat we volgend jaar - onder een nieuwe naam - meer geluk hebben.

 

 

Aan de bak...

 

Pellet waggler

In het eerste weekend van de vakantie had ik nog een 12-uurs wedstrijd op de Vossekuil. Na de loting ben ik er vol tegenaan gegaan. Ik dacht dat we redelijk zaten en dat we zeker wel wat vissen met de pellet waggler bovenin konden vangen. Maar wat we ook probeerden; we kregen bovenin niet één vis te pakken. Slechts enkele vissen met een bomloodje konden we verleiden. Ook na de pauze hetzelfde beeld, dus verandering van strategie en vol met de ‘paste’ kort aan de gang gegaan, op vier deeltjes en op 10 meter konden we gelukkig nog een paar dikke vissen vangen. Dit stond echter niet in verhouding met onze buren die wel alles bovenin vingen en ruim 200 kilo wisten aan te bieden! Op 12 uur vissen, dat wel. Waar dat aan lag? Zeg het maar… Het was net of er onder water een muur was opgetrokken waar de vissen niet voorbij kwamen.

 

 

Saga Baits voor de method!

 

Trollen op baars

Zo net voor de vakantie is er in ons land wel een flinke hittegolf en vissen staat niet echt meer op een hoog peil. Met ruim 35 graden is het voor mij net te veel van het goede. Waar ik wel mee bezig ben geweest is of heel vroeg in de ochtend, of in de avonduren even met de boot erop uit gaan om even achter de baarzen aan te jagen. Zo is het bij ons op de Zuid-Willemsvaart lekker trollen met een klein plugje over de basalten en zijn er soms mooie baarzen te vangen. Zelfs de kleinste baarzen storten zich vol overgave op je plugje en geven op licht materiaal een mooie dril. Dit ga ik de komende tijd nog zeker wat vaker doen. En wanneer de vakantie erop zit staan er nog genoeg wedstrijden gepland, dus vervelen doe ik me voorlopig niet.

 

Cresta

Ook ben ik nog even bij Cresta langsgeweest om wat nieuwe spulletjes op te halen. De nieuwe onderlijndozen voor de feederonderlijnen zien er super uit. Ook gelijk de nieuwe Margin Puller in ontvangst mogen nemen, die ik na de vakantie zeker eens flink ga testen. Ook komt er een nieuwe schepnetsteel aan; de Cresta Carpetition Xtreme handle in 2,5 en 3,2 meter uitvoering. Het nieuwe Saga voer en de micro pellets voor de method zien er eveneens super uit. Maar eerst maar eens vakantie houden…

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.