Reddingsactie voor meervallen en karpers in ‘droge’ Schipbeek

02 augustus 2018 | Redactie

De warmte en droogte gaat onverminderd verder. Met name in de oosten van het land, waar veel beken de toevoer van rivierwater en aanwas door regen moeten ontberen, hebben de vissen het moeilijk. Met behulp van vrijwilligers en leden van hengelsportverenigingen en Sportvisserij Oost-Nederland werden vissen die het moeilijk hebben, gevangen en overgezet naar hoger water, zoals in de Schipbeek bij Diepenheim enkele dagen geleden.

 

De reddingsoperatie voor vissen in de Schipbeek bij Diepenheim in volle gang - foto RTV Oost / Ties van der Heide

 

RTV Oost

Op de website van RTV Oost vertelt Mark Kouwenhoven van Sportvisserij Oost-Nederland: "We moeten ongeveer anderhalf tot twee kilometer van de beek leegvissen. We kunnen met het sleepnet alleen de grotere vissen redden. De kleinere vissen zullen het waarschijnlijk niet overleven." Dat het waterpeil met een meter is gedaald is volgens Kouwenhoven dramatisch voor de visstand. "De regen die vanmiddag waarschijnlijk gaat vallen, is slechts een druppel op een gloeiende plaat. Die meter halen we niet meer in."

 

Goudmeerval

Het onderstaande filmpje toont naast de vangst van karpers en witvis, ook verrassend wat meerval. Zelfs een ‘goudmeerval’(zie 2.35 minuut) kwam bij de reddingsactie uit het water.

 

Kijk hieronder naar een filmpje over deze reddingsactie.

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.