Voorlopig lekker vissen | blog Bradley van Horssen

15 juli 2018 | Bradley van Horssen

Bradley van Horssen

Wedstrijdvisser

Een drukke tijd met iedere zaterdag wel een wedstrijd, waarbij soms ook op zondag de spullen nog uit de auto mogen. Maar eerst een weekend niks waar ik dus voor de komende tijd de spullen gereed kan maken.

 

De eerstkomende wedstrijd is een DCL wedstrijd op ’t Mun te Appeltern. Een vijver met veel dikke vis en waar je materiaal het flink te verduren krijgt. Hier en daar zal zeker een topsetje breken of een hengeldeel knakken. Met vissen tussen de vier en acht kilo moet het materiaal ook optimaal in orde zijn. Na onderling overleg heb ik gekozen voor een 16/00 Take Akashi lijn. Op papier een zeer sterke lijn met een heel hoge trekkracht. Hier heb ik dan ook veel vertrouwen in en dus hierop mijn keuze laten vallen. Als onderlijn een 16/00 MAP Power Optex met een Power Carp 14 of 16 haak in combinatie met een Micro Bait bandje. Pellets dus! Ook een 18/00 Power Optex hoofdlijn rechtdoor met een maat 10 haak voor de paste. Maar met de gok op pellets gezet er deze ook maar bij gehouden. Als elastiek, tevens een zeer stevige ‘stiek’, in de vorm van een Groene 10-14 TKS Hollow en 12-16 TKS Hollow Zwart. 

 

Na de loting kreeg ik stek 11 toegewezen, ‘shit’… dat is in de hoek! Dat bleek uiteindelijk mee te vallen. De eerste inzet bleek na tien minuten al raak én in het net. Een goed begin en nu doorzetten! Alleen krijg ik de eerstvolgende twee uur, wat ik ook deed, geen enkele beet meer! Dan maar paste erin én meteen krijg ik beet: mis!

Dan maar terug naar de pellets, waarmee ik er nog eentje weet te vangen. De stand: twee vissen, met nog twee uur te gaan. Het ziet er dus naar uit dat ik het ga verkloten. Na lang wachten heb ik met bankrunner Kevin overlegd en toch besloten de paste nog een kans te geven. Inzetten en wéér onder, echter dit keer gelost door lijnbreuk, want de vis keek even bij drie buren verder. Een nieuwe lijn gemonteerd en doorvissen maar. De derde vis was net een feit en toen klonk het eindsignaal. Misschien toch de foute keuzes gemaakt? Afijn, in ieder geval de slechtste wedstrijd die ik ooit gevist heb. Zat me niet lekker, maar we moeten verder. Een tweede plek met het team was dan ook een feit. Op naar de volgende!

 

De eerste editie van de MAP Cup gehouden op de SnakeLake van de Berenkuil stond voor de deur. Veel regelen, bellen en mailen om het honderd procent voor elkaar te hebben. Iedereen tevreden houden dus. Zelf niet mee vissend, maar de andere jongens wel. Een mooie prijzenkast! Omdat ikzelf niet meedeed kan ik hier verder niet over vertellen maar een aantal plaatsje wil ik jullie niet onthouden: 

02

03

 

En verder…

Dan de DCC op de Vossekuil, met een vrije hengel tot maximaal 30 meter. Om eerlijk te zijn kijk ik hier niet naar uit. Feederen op een ‘commercial’ is niet mijn ding. Maar ook deze ronde hoort erbij en nemen het dus maar mee. Gekozen voor de vaste stok op 13 meter in combinatie met een bombje en pelletwaggler met een bombje op 27 meter. Op de molen een 20/00 Optimum hoofdlijn in combinatie met een 18/00 onderlijn voor de bomb en waggler. Een lang verhaal kort gehouden: ik heb niet maximaal gevist en met een zesje ga ik weer richting huis.

 

Een dag later mocht ik met mijn koppelmaat Kevin richting ’t Mun waar de Koningskoppelwedstrijd van VC den Bliek gehouden werd. Gekozen voor een relatief simpele tactiek waar we één plek maakten met pellets. Waar we vervolgens beiden op konden vissen en ieder één stek met paste en in de kant waar we grof zouden voeren met grondvoer en maden. Een hoofdlijn met 18/00 dikte en een 16/00 onderlijn, van dezelfde materialen als de eerdere wedstrijd op ’t Mun. Alleen nu met kantstek van 50 cm diepte een 0.40 inliner dobber met een dikke antenne. Power optex van 20/00 en een 18/00 onderlijn op een Power Carp haak maatje 14. Hier een trosje maden op gevist en hopen dat deze later op de dag gaat werken. We gingen met vier vissen pauze in en startten dus na de pauze beide kanten op. Hier vingen we totaal nog  14 vissen en zo boden we tot ergens in de 60 kilo vis aan. Een vierde overall plek en een tweede plaatst in ons vak. Een mooi envelopje ging weer mee huiswaarts!

 

04

 

Dutch Carp Lakes ronde op Visdorado de Kool in Heelweg

Hier bleek de laatste paar weken de vis redelijk tot goed gevangen te worden. Kijken of het ons ook lukt. Vissende tegen het gezellig VC Den Bliek team 2 & 3 en Hengelsport Tiel. Een krakertje? Nou ja in ieder geval enveloppe B uit de hoed met voor mij stek 10. Dennis op Stek 2, Christian op Stek 6, en Kevin stek 15. Het toeval wil dat we de afgelopen drie jaar iedere keer enveloppe B getrokken hebben en deze ook driemaal gewonnen hebben. Dus vandaag stond er plots weer een soort van druk op… 

Als we Links van mij kijken tref ik drie man van VC den Bliek aan en rechts van mij twee. In het hoekje van Den Bliek dus. Mijn ervaring met hun is: altijd gezellig! Vol goede moed knoopte ik alle lijnen aan de topsets. Twaalf topsets klaar gelegd, Een 13 meter afstand mét Paste gestart, een 16/00 hoofdlijn en 15/00 onderlijn. Op vijf delen afstand een madenplek aangemaakt. En dat was het. Het startsein werd gegeven en bij de inzet moest ik tien minuten wachten voordat ik een registratie kreeg op mijn dobber. Deze helaas misgeslagen en opnieuw inzetten, waarna onze Dave langs kwam om te melden dat ik moest overschakelen op pellets. Zo gezegd, zo gedaan, en tien vissen weten te vangen. Toen viel ik stil en liep mijn buurman rechts, Henk van Erven, uit op me. Een uur voor het einde stond Dave opnieuw achter met de mededeling dat ik moest overschakelen op mais. Hier wist ik nog eens vier vissen mee te vangen en had zo een totaal van 14 vissen. Met een totaalgewicht van 25.800 kilogram heb ik een vijfde plek kunnen veroveren. Kevin wist met 39.650 KG een mooie eerste overall plaats te vissen en Dennis met 26.950 kilogram een vierde plek. Christian wist met 10 punten en 18.900 kilogram het totale puntenaantal naar 20 punten te brengen wat ons een heerlijke eerste plek bracht!

 

5

Setup van een eerste plaats vissende Kevin.

 

Nog een koppelwedstrijd met Christian

Voor de DCC nog een Twin Margin op de Vossekuil. Ik wist dat dit een zware wedstrijd ging worden, want ik was qua gezondheid niet heel optimaal. Veel last van de rug, maar toch met een lach die kant op gereden en met veel pijnstillers hopen dat het goed komt. Lotende op stek zes links van de vijver bijna achteraan. Gekozen voor een past plek en een lange slag met een 1.5 grams loodje op de bodem. Ook een kantstek aangemaakt want met vijf meter, want je moet toch wat. Een 18/00 Power Optex lijn met een 16/00 onderlijn moesten voor de vis zorgen. Helaas brak na twee uur vissen de pijn toch door en kon ik hierdoor de concentratie moeilijk vasthouden. 

Christian is de laatste tijd goed in topvorm en wist een nette 15 stuks te vangen, daar waar ik bleef steken op vijf visjes. Teleurgesteld was ik zeker. Meer omdat ik niet optimaal kon presteren waar ik wel wilde. In totaal hebben we 48.700 kilogram kunnen aanbieden, waar mijn inbreng slechts 15.100kg was. Christian, je hebt heel goed gevist!

 

6

 

De eerste volgende wedstrijd zou op ‘t Mun zijn in het kader van de DCC. Helaas heb ik deze moeten afzeggen omdat ik nauwelijks kan staan, laat staan zo’n lange zit kan maken. Het is nog onzeker of ik een week later op Aquavita kan vissen. Hopelijk hebben jullie een leesplezier gehad en zie ik jullie graag in mijn volgende blog terug!

 

Tight Lines!


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.