Daiwa drievoudig winnaar bij Best New Product Awards op EFTTEX

02 juli 2018 | Redactie

De EFTTEX 2018 in Amsterdam is weer achter de rug en traditiegetrouw werden op zaterdagavond de winnaars bekendgemaakt van de Best New Product Awards. Dit jaar was het succes weggelegd voor Daiwa. In het jaar van het 60-jarige jubileum scoorde het merk liefst drie winnende Awards in de wacht, onder meer voor de prestigieuze Fixed Spool en Multiplier Awards voor de beste werpmolen en reel.

 

De Exist LT van Daiwa...

 

Daiwa

In de categorie Fixed Spool waren de ogen sowieso gericht op Daiwa, want in de ‘etalage’ had de Japanse fabrikant haar topmolen de Exist neergelegd, die dit jaar met een ‘LT’ (Light & Tough) behandeling nog eens een extra upgrade kreeg en als Exist LT de hoofdprijs won. Het feest werd compleet met het winnen van de Best Multiplier Award met de ‘18 Ryoga’ reel en de Best Luggage Award voor de Prorex Folding XL Lure Bucket.

 

 

Ook op zeevisgebied leuk nieuws met een variant op een botlepel bij Dieter Eisele...

 

 

Proline met nieuwe coated boilies...

 

Rapala

Een andere Winnaar was Rapala VMC in de categorie Best Hard Lure Award met haar Super Shadow Rap kunstaas (runner-up: Savage Gear 3D Snake), terwijl de rollen omgekeerd waren bij de Soft Lures waar Savage Gear won met de grote 4D Line Thru’ Pike en Rapala runner-up werd met de Rapala VMC X-Rap Peto.

 

Een plug met de schoep bovenop? Het is een ‘flapper style popper’ van Illex, genaamd Riserbait…

 
 
Lachende gezichten bij Daiwa...
 

DAM

In de categorie Best Braid ging Rapala er wel met de winst vandoor met de Rapala (Sufix) VMC 131 gevlochten lijn, waar Berkley als runner-up eindigde met de X9 Superline. Succes was er ook voor DAM, want met de opvallende meervalkunstaas Madcat A-Static Rattlin’ Spoon won het in de categorie Metal Lure en werd achter Daiwa tweede met de nieuwe Quick 7 molen. Andere categorie-winnaars waren onder meer Deeper met de Start en Okuma met zijn Helios SX hengel.

 

Bekijk hier de volledige uitslagenlijst op de website van Angling International.

 

 

Een nieuwe X13  braid van Sufix...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.