Laatste VIS TV XL komende zondag 1 juli

30 juni 2018 | Redactie

Komende zondag is alweer de achtste en laatste aflevering van dit seizoen VIS TV XL te zien. De uitzending zit vol leuke onderwerpen en verschillende vistechnieken. Zo gaat Thom vliegvissen in de Limburgse beken, sluit Tamme zijn ‘Elfstedenvistocht’ af met roofvis en werpt Daniel zijn feederhengels uit aan de Amstel. Mis deze laatste aflevering van VIS TV XL niet en stem je televisie zondag om 09.00 uur af op RTL 7!

Komende zondag de laatste XL...

 

Vliegvissen

Thom reist af naar Noord-Limburg. Hier struint hij met Thijs Belgers – local en fervent vliegvisser – twee beken af op zoek naar witvis die ze met de vlieg willen verleiden. Daarbij waden ze door een bijzonder, bijna on-Nederlands landschap en laten ze zien dat je met een basic uitrusting tal van vissoorten kunt vangen. In de Niers haakt Thom bijvoorbeeld een prachtige winde en in de Roer – het thuiswater van Thijs – komt er een niet-alledaagse vangst boven water. Wat dat precies is, zie je zondag.
 

 

Thom gaat aan de vlieg in Noord-Limburg...

 

Beroemde Fries

De ‘Elfstedenvistocht’ van Tamme wordt uiteraard afgesloten op de Bonkevaart in Leeuwarden – het eindpunt van de Elfstedentocht. Hij stapt nog één keer aan boord van zijn schip. Samen met de beroemdste zanger van Friesland weet Tamme enkele mooie snoeken te vangen op de Bonkevaart. Daarna duikt Tamme de stad in met Jouke Jansma en René van de Brug om het streetvissen in praktijk te brengen.

 

Harken

Voor het volgende item stapt Marco ook aan boord van een boot. Dit keer is dat echter geen visboot, maar een harkboot van Sportvisserij Groningen Drenthe. Zo ziet hij hoe dit innovatieve schip het waterplantenprobleem op een visvriendelijke manier aanpakt.

 

 

Mooie brasem in de Amstel bij het feederen...

 

Feedervissen

Tot slot bouwen Daniël en Sjors Milder hun feederplateaus op aan de Amstel net buiten Amsterdam. Hier vertelt Sjors hoe je zonder al teveel poespas heel erg efficiënt kunt vissen met de feederhengel. Met deze no-nonsense aanpak vangen ze enkele grote Amsterdamse ‘platten’.

 

Komende zondag 1 juli om 09.00 uur op RTL 7!

 

 

Tamme eindigt zijn tocht natuurlijk op de Bonkevaart...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.