Bedrijvige EFTTEX 2018 opent de deuren in RAI Amsterdam

29 juni 2018 | Berend Masselink

Donderdag 28 juni 2918 opende in de Amsterdamse RAI de 37e EFTTEX beurs voor de hengelsport. De beurs die niet voor het ‘gewone’ publiek toegankelijk is, toont meestal de nieuwste producten die komend jaar (of het eind van dit jaar) op de markt zullen komen. Fabrikanten laten hun nieuwste producten zien aan geïnteresseerde groothandels, winkeliers of distributeurs die de producten komend jaar willen gaan verhandelen of verkopen. Ook is er altijd veel aandacht voor de Best Product Awards.

 

Bedrijvigheid tijdens de eerste dag van de EFTTEX 2018...

 

Best Product Awards

Met in totaal 218 verschillende standhouders uit 35  landen is de Amsterdamse editie van de EFTTEX – die hier om de twee jaar wordt gehouden – vrij populair in vergelijking met de EFTTEX-edities in andere landen. Voor de nieuwsgierige media is het een gelegenheid om langs de opgelichte tip van de sluier te mogen kijken en de nieuwe producten te bekijken en ook beoordelen bij de Best Product Awards.

 

 

Best Product Awards...

 

Trends

Omdat de tijd van de grote uitvindingen al enige tijd achter ons ligt, is het goed opletten om nieuwe materialen, constructies of trends te ontdekken. Hieronder wat foto’s van nieuwe producten die nog tot en met zaterdag 30 juni in de RAI te zien zijn. Volgende jaar is de EFTTEX weer in Brussel van 13 t/m 15 juni 2019.

 

 

Wat is dit dan? We konden er niet 100% een vinger achter krijgen, maar deze Japanse ‘magnetic’ mechanische reel van Toya Fish kan blijkbaar gedoseerd het aas laten zakken en de diepte meten. De data van dit HD-S65 model kun je via een USB-poort in je (iPhone) smartphone laden.

 

 

Misschien wel de beste werpmolen ter wereld, deze Daiwa Exist in de nieuwe LT uitvoering. Het ‘LT’ concept (Light & Tough) werd al toegepast op eerdere modellen zoals de Ballistic LT bij Daiwa. Deze geprijsde Exist topper heeft 12 kogellagers, een monocoque magnesium body en Zaion rotor.

 

 

De afdeling ‘loodvrij en milieuvriendelijk’ is op de EFTTEX opnieuw groter geworden. Zagen we al een lijnklosje dat van afbreekbaar PLA (met maïs) is gemaakt, ook Dinsmores zet zijn loodvrije opmars voort. Deze Stealth Egg Shots zijn door een inkeping makkelijk te openen

 

 

Ook een Stealth, maar dan van JRC. De baleinen van deze bivvy kun je in- en uitklappen via een draaimechanisme aan de bovenkant. De bivvy heeft bovendien een ‘gedeelde voordeur’ en is daarmee – voor zover wij weten – de eerste.

 

 

In de RS2 seatbox van Rive zit jarenlange expertise vermengd met de nieuwste materialen. De RS2 heeft een HSP platform, een aluminium frame, een sterke kunststof voetplaat en lichtgewicht constructie.

 

 

De nieuwe K3 beetmelders van Prologic, binnenkort meer hierover…

 

 

De lijnenfabrikanten, en in  het bijzonder die van de gevlochten lijnen, verleggen elk jaar netjes hun grenzen met nóg betere lijnen die meer vezels hebben, zoals Berkley met de 9 vezels van de X9, ofwel een betere coating of gewoon beter zijn geworden.

 

 

Bellyboot of vlot? Hij ligt plat op het water (in 10 cm diepte kun je al opstappen) en je kunt peddelen om vooruit te komen. De variaties op de populaire paddleboards sluipen ook de hengelsport binnen. Op de foto de iCross.

 

 

Mitchell bespaarde veel ruimte en gewicht op haar Full Runner vrijloopmolen door de instelling voor de vrijloop meer naar voren te plaatsen. Nu zit de instelling onder de vrijloophendel. Het ervaren merk heeft voor komend jaar diverse toppers die zoals altijd ook betaalbaar zijn.

 

 

Nog tot en met zaterdag 30 juni 2018...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.