Reddingsbrigades operationeel met drones en reddingsboeien

03 juli 2018 | Redactie

Toeristen, strandgangers, zwemmers en sportvissers die deze zomer de Baltische Zee bij de Duitse kust opzoeken, kunnen zich een stuk veiliger voelen dankzij de inzet van drones bij reddingsoperaties. Een samenwerking tussen Red Cross Mecklenburg-Vorpommern met Restube, de producent van opblaasbare reddingsboeien, worden op een 14-tal stranden drones voorzien van Restube reddingsboeien.

De drone dropt de Restube boei die automatisch opgeblazen wordt bij aanraking met het water…

 

Restube 

De drones – 18 in totaal verdeeld over 14 stranden in Duitsland – zullen niet direct de ‘ouderwetse’ lifeguards vervangen, maar vormen een uitstekende ondersteuning bij de reddingsacties. Het principe is duidelijk: is er ergens een zwemmer, surfer of wie dan ook in nood, een drone wordt naar de plek des onheilds gestuurd en dropt een automatisch opblaasbare Restube bij de drenkeling die hem voorlopig uit de brand(ing) helpt. 

 

 

reddingsbrigades 02

 

Lifeguard 

Niet alleen de Baltische Zee is onderwerp van deze proef, ook vier stranden van populaire recreatiemeren in dezelfde deelstaat krijgt hulp van de Restube-drones. Tijdens een test van het systeem eerder dit jaar in Konstanz door de German Lifeguard Association, werd besloten ook het Strandbad Horn in het meer van Konstanz dit jaar van een drone met reddingsboei toe te voegen aan de strandbewaking.  

 

Levens redden

Het lijkt erop dat dit nuttige en bewezen gebruik van de drone zijn toepassing zal gaan vinden op andere locaties in meerdere landen. In de promotie van het product schermt Restube niet voor niets met de uitspraak: “Restube has been sold over 80.000 times and saved over 30 lives.”

 

Klik hier voor meer informatie over de reddingsboei, die ook bij het vissen op onveilige stekken levens kan redden.
 

reddingsbrigades 03
De reddingsboei heeft volgens opgave al een 30-tal mensen het leven gered…

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.