Zomer in de kop met Witvis Totaal

04 juli 2018 | Redactie

Met dat mooie weer van de afgelopen weken had ook onze redactie al vroeg de zomerkriebels. Hoewel er hard gewerkt moest worden, stak het zomervakantiegevoel voortdurend de kop op… Dat heeft titelhoofdredacteur Willem Stolk er echter niet van weerhouden om heel veel energie te steken in onze komende uitgave no. 98 en Willem heeft met ‘zijn mannen’ en vrouwen een lekker weglezende zomer uitgave weten samen te stellen. 


zomer in de kop 02

 

Op de cover Jaco Verhagen, die afgelopen voorjaar naar de overkant van de Noordzee reisde om daar te vissen op het bekende commercial complex van Tunnel Barn Farm, waar hij zijn kennismaking hernieuwde met de in Engeland zeer populaire F1’s. Over zijn ervaringen met deze gekweekte karpervariant die tegenwoordig ook steeds vaker wordt uitgezet in vijvers in België en Nederland, schreef Jaco een zeer lezenswaardige bijdrage.
 
zomer in de kop 03

 

Nu is dat allemaal leuk en aardig, die steeds populairder wordende commercialvisserij, maar het is natuurlijk een feit dat het overgrote deel van de witvisliefhebbers ‘gewoon’ met de stok, feeder of matchhengel vist in ‘natuurlijk water’. Met andere woorden: aan de talrijke plassen, kanalen, vaarten en zandwinputten die onze Lage Landen rijk zijn. En daarom krijgt ook juist die visserij alle aandacht in deze zeer gevarieerde editie van ons magazine.

 

zomer in de kop 04

zomer in de kop 5

 

Wat te denken bijvoorbeeld van het vissen met de swingtip aan het immense Haringvliet? Marc Hoeben ging ermee aan de slag, met verbluffende  resultaten. En uiteraard hebben we ook aandacht voor barbeelvissen. Dit keer op de Gelderse IJsel, waar Tim Janssen en Leon Haenen samen de nodige uurtjes doorbrachten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zomer in de kop 06

zomer in de kop 07

 

Vasco Besseling ging met de vaste stok aan de gang aan het in Oost-Nederland tussen Coevorden en Zandpol gelegen Stieltjeskanaal en Gijs Nederlof trok naar de Waal bij Zuilinchem, een plaatsje vlakbij Zaltbommel, om daar mee te kijken over de schouders van William van Tongerlo en Bas Keijnemans. Ook deze wedstrijdvissers hanteerden de stok, maar dan op een bijzondere wijze, namelijk met gebruikmaking van een voerkorf. Polefeederen dus…

 

zomer in de kop 08

 

Ook Arjan Klop ging ‘backstage’ bij twee bekende vissers en wel bij Danny de Man en Remi Heymans. Zij visten in natuurdomein en recreatiegebied ’t Witven, in het Belgische plaatsje Beerse, net over de grens bij Breda. Het plan was niet zozeer om een wedstrijd tegen elkaar te vissen, maar met name om verschillende voermanieren uit te proberen en te vergelijken. Eén tegen één - Groundbait versus Pellets…

 

zomer in de kop 09

zomer in de kop 10

 

JanWillem Nijkamp ging dan weer ‘on the drop feederen’; een interessant onderwerp, dat leidde tot een inspirerende reportage. Interessant is beslist ook de bijdrage van Sjors Milder, die de basisprincipes beschrijft voor een geslaagd dagje vissen met de pellet waggler.

 

zomer in de kop 11

zomer in de kop 12

 

Wat is nu leuker dan er samen met een vismaat een weekendje op uit te trekken en de dagen vissend door te brengen. Frans Luijckx deed dat in stijl, door samen met z’n vismaat neer te strijken op Recreatiecentrum De Kluft in Ossenzijl op de grens van Friesland en Overijssel, in het hart van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Vanaf het terras van hun van alle gemakken voorziene vakantiebungalow konden ze vissen zo lang ze wilden.
Zo konden ze het ritme er optimaal inhouden en dat is precies wat Maurice Prijs adviseert in zijn opnieuw zeer technische bijdrage die beslist bij jullie in de smaak zal vallen.


 

zomer in de kop 13

zomer in de kop 14

 

Verdere greep uit de inhoud

En dat is dan nog niet eens alles. Zo beklemt Jan van de Bovenkamp nog eens hoe het opbouwen van de juiste teamspirit van wezenlijk belang is, wil je bij wedstrijdvissen in teamverband potten willen kunnen breken. Een conclusie die steeds ook weer is terug te vinden in de vaste en veelgelezen column van ‘onze eigen’ Wereldkampioene Anja Groot.

 

zomer in de kop 1

 

En ‘last’ maar zeker niet ‘least’ is daar aflevering no. 47 van onze langlopende serie Masterclass, waarin bekende wedstrijdvissers de vragen van onze lezers beantwoorden. Docenten van dienst zijn dit keer Arjan Klop, Ben van Ek, Ramon Ansing en JanWillem Nijkamp. En geloof ons: deze klasbakken hebben weer heel veel zinnigs te melden.

 

zomer in de kop 16

 

Dat was het voor deze rit, maar op weg naar onze honderdste editie (!), staat Witvis Totaal no. 99 alweer in de steigers en ook dat belooft weer een boeiende en inspirerende uitgave te worden.

 

Abonnee worden?

Wil jij Witvis Totaal magazine ook ontvangen en ben je nog geen abonnee? Verzeker je dan van de volgende uitgave van ons magazine en maak gebruik van een interessante aanbieding voor een jaarabonnement. Bij zo’n jaarabonnement ontvang je dan ook nog eens gratis toegang tot de digitale versie van ons magazine!
Klik hier voor de mogelijkheden.

 

10

 

Digitaal lezen?

Ook digitaal, op je laptop, smartphone of tablet, kun je als witvisliefhebber al die interessante artikelen namelijk lezen. De abonnees op ons ‘papieren magazine’ kunnen daartoe inloggen op een gratis digitale versie, maar ben je geen abonnee, dan kun je het digitale magazine ook tegen een schappelijk bedrag lezen.
Download via de website:

 

359


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.