Zout voor even zoet…

04 juni 2018 | John Willems

Gisteren organiseerde Sportvisserij Midwest Nederland een jeugdclinic en een speciaal damesevenement, vrijwel in de achtertuin van onze zoute correspondent John Willems. “Kom even kijken John!”, appte Jeroen van ‘t Veer. Op een begeleidende foto was Jeroen te zien met een forse brasem. Gevangen in het Zwaansmeer met een… strandhengel, tijdens zijn werpclinic.

Zó groot was-ie!

 

Dat beeld was voor John alle reden om eens een kijkje te gaan nemen bij dit bijzondere evenement en wat foto’s te schieten. De tenten bleken (letterlijk!) te zijn opgeslagen aan de oevers van het Zwaansmeer bij Uitgeest en dat parcours oogt gezellig en sfeervol. Een heerlijk zonnetje doet de rest.

 

Gezellig en sfeervol.

 

 

Jeugdclinic

De jeugd was al begonnen met vissen toen John arriveerde. In deze clinic leren zo’n 40 kinderen en jongeren van ervaren vissers hoe ze (nog) beter kunnen wedstrijdvissen. Jeroen van ’t Veer liet bijvoorbeeld zien hoe je met een strandhengel zo maar 100 meter (en nog veel verder) kunt werpen. Na diverse van deze clinics gaan ze ter plekke een (zoete) wedstrijd vissen ‘om het echie’. Schitterend, al die blije gezichten. Sommige kinderen enorm geconcentreerd vissend, andere vooral geïnteresseerd in de zak met snoep, die ze van thuis meekregen.

 

Leren van toppers!

 

Visdag voor dames

Aan het eind van de ochtend startte de visdag voor dames. Het was de eerste keer dat dit evenement werd georganiseerd en binnen de kortste tijd hadden zich 60 vrouwen aangemeld. Jong, oud, ervaren en onervaren; de onderlinge gezelligheid en het plezier dat je aan het vissen kunt beleven, staan voorop.

 

Plezier staat voorop.

 

Ook hier werd gestart met diverse clinics. Na een gezellige boerenlunch werd er door koppels een wedstrijd gevist, waarbij meedoen natuurlijk belangrijker was dan winnen. Hoewel: de prijsuitreiking werd aan het eind van de middag gedaan door zangeres Samantha Steenwijk. Samantha –zelf hartstochtelijk sportvisser eindigde als tweede bij The Voice of Holland en is in korte tijd zeer populair geworden. En wie wil er nu niet uit haar handen een prijs ontvangen.

 

Wie wil er nu niet een prijs ontvangen uit handen van Samantha Steenwijk?

Foto: Sportvisserij Midwest Nederland

 

Zout voor zoet

Kan het nog gezelliger? Ja hoor, want bekende zoute vissers als Miranda Spierenburg, Nathalie van den Berg en diverse andere vissende dames hadden tijdelijk het zoute ingewisseld voor een dagje zoet.

 

Bert Schouten van Handy Fish Heiloo deelde zijn passie voor het vliegvissen.

 

Bert Schouten van Handy Fish Heiloo heeft ze enthousiast de basis van het vliegvissen aangeleerd. Dat viel nog niet mee. De dames misten vooral een werpgewicht aan het einde van hun lijn… Helaas hebben de ‘zoute’ dames geen vis kunnen vangen in het Zwaansmeer. Fanatiek en vreselijk gezellig waren ze wel, maar het strandvissen is gewoon meer hun ding…

 

Jeroen van ’t Veer, samen met de zoute ‘wedstrijdkanonnen’ Nathalie van den Berg en Miranda Spierenburg.

 

 

Hieronder nog enige impressies van deze geslaagde dag:

 

Natuurlijk veel aanwijzingen van de cracks.

 

Geconcentreerd tot op het bot.

 

Met veel discipline wordt een zware vis gedrild.

 

 

Zijn gezicht spreekt boekdelen…

 

Veel aandacht ook voor de zoute clinic van Jeroen.

 

Voor het eerst ver proberen te werpen met zo’n lange strandhengel.

 

Een heel andere ‘platte’ dan Jeroen normaliter vangt aan zijn strandstok.

 

Onze zoute correspondent met zijn eveneens zilte collega wedstrijdvisser Nathalie van den Berg.

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.