Slideren met Ramon Pasmans

02 juni 2018 | Gijs Nederlof

Veel wedstrijdvissers zijn liefhebber van het vissen met de matchhengel en dat is vaak niet voor niets. Als de vis zich wat verder uit de kant ophoudt, is de matchhengel een niet te onderschatten wapen om de vis alsnog aan de schubben te komen. Gijs Nederlof ging op stap met Ramon Pasmans om hem aan het Noord-Hollandskanaal bij Landsmeer te volgen bij het matchen met de slider.

 

Ramon is natuurlijk geen onbekende in de wedstrijdwereld. Afgelopen jaar greep hij met zijn team nog de zilveren medaille tijdens het WK voor Clubs in het Franse St Quentin en werd hij vervolgens tijdens het door Sportvisserij Nederland georganiseerde Sportvisgala uitgeroepen tot Wedstrijdvisser van het Jaar. Dit jaar maakt hij onderdeel uit van de Nederlandse ploeg tijdens het EK en het WK. Als er één wedstrijdtopper is die ons de ins en outs van het vissen met slider uit kan leggen, is het dus Ramon wel. We hebben afgesproken aan het Noord-Hollandskanaal en daar aangekomen, is Ramon al druk bezig met het uitpakken van zijn matchhengels. Uit het foedraal  komen drie 4,20 meter lange Colmic Professionel matchhengels met een werpgewicht van 16 gram. De stokken staan bekend om hun soepelheid en dat is precies wat we vandaag nodig hebben. In de winterperiode aast de vis bijna altijd erg voorzichtig en is het van belang om zo secuur mogelijk te vissen. Een onderlijn van 10/00 en haakje no.18 gaan niet samen met een stugge hengel. 

 

Slideren met Ramon Pasmans 02

 

Peilen met een marker

Na het uitpakken van de hengels begint Ramon met het gereed maken van zijn lokvoertje. Het water is nog koud en er staat weinig of geen stroming en dat betekent dat je geen kilo’s lokvoer nodig hebt. Een mix van een halve kilo Super Crack Voorn en een halve kg Turbo Zwart wordt aangemaakt, 1 op 1 gemengd met een gelijk volume bosgrond en vervolgens door een fijne zeef gedrukt. De basis van het voer is gereed en we kunnen aan de slag met het uitpeilen van de stek. Voor het vaststellen van de juiste diepte maakt Ramon gebruik van een zware matchhengel en een marker. Ramon vertelt dat ook een feederhengel voorzien van dobber prima als peilhengel kan worden gebruikt. Als marker gebruikt hij een niet voorgelode 20 grams slider, voorzien van een peillood van 30 gram.

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 97 graag als eerste lezen?
Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.