Misschien wel de mooiste (vis)tijd van het jaar!

03 mei 2018 | Redactie

We mogen dan (kortstondig) even te maken hebben met de nodige regen, maar voor komend weekend wordt in ieder geval weer prachtig lenteweer verwacht. Lekker gaan vissen dus en dan ’s avonds -of als het er om wat voor reden dan ook even niet van komt om naar de waterkant te gaan- genieten van ons Witvis Totaal magazine. Want zo rond komend weekend mogen jullie ook uitgave no. 97 van dit enige specialistische magazine voor de witvis- en wedstrijdvisser in de Lage Landen in jullie brievenbussen verwachten. Of op het schermpje van je smartphone of tablet natuurlijk, mocht je er de voorkeur aan geven om je magazine digitaal te lezen.

 

 

 

Op de cover treffen jullie dit keer de bekende Engelse wedstrijd- en commercialvisser Marc Pollard. Op ons verzoek schreef hij een interessante en vooral ook praktische bijdrage over het gebruik van de pellet feeder in het voorjaar. De tips die Mark geeft zullen jullie de komende tijd zeer van pas komen.

 

 

Dat geldt natuurlijk ook voor alle tips & tricks waarvan onze Nederlandse wedstrijdtopper Arjan Klop jullie weer weet te voorzien. Hij leverde zelf een mooi artikel over de specifieke voorjaarsvisserij, waarbij hij Klaas Mozes in het vroege voorjaar volgde aan een beschutte stek nabij Leeuwarden. Maar daarnaast trok onze vaste auteur JanWillem Nijkamp naar het Amsterdam-Rijnkanaal om te zien hoe Arjan op zijn beurt de visserij aanpakt op deze even bekende als beruchte ‘klotsbak’.

 

 

Ook Raymon Pasman speelt de hoofdrol in zo’n ‘dubbelproductie’. Gijs Nederlof keek bij twee gelegenheden mee over de schouders van Raymon, terwijl hij aan het vissen was aan het Noord-Hollandskanaal bij Landsmeer. Dat leverde twee even fraaie als leerzame reportages op, respectievelijk over het vissen met de slider en het uiterst secuur ‘pielen’ met de stok op blieken.

 

 

Targetvissen

Zo nu en dan is het ook leuk om je als witvisser specifiek te richten op één bepaalde vissoort, die je anders niet zo snel aan de vinnen zult komen. Als Luciën de Rade zijn wedstrijden vist, al het hem een zorg zijn welke vissoort zijn aassoort neemt, zolang zo’n vis maar gewicht op de schaal brengt. Wil je echter specifiek zeelt vangen, dan zul je daarmee zowel bij het kiezen van je viswater als bij de keuze van vistechniek en aasaanbieding rekening dienen te houden. In voorjaar en zomer besteedt Luciën graag wat uurtjes aan het vissen op zeelt en is het voor hem ‘Code groen’.

 

 

Frans Vogels is daarentegen het hele jaar door ‘specialist’, want hij richt zich met name op de barbeelvisserij. En zelfs als je dat dan al vele jaren doet, kun je tot ronduit opvallende conclusies komen, zoals Frans beschrijft in deze aflevering van de rubriek ‘Barbeltalk’.

 

 

Aas & voer

In elke editie van ons magazine richten we vanzelfsprekend de nodige aandacht op het voer waarmee we de vis naar onze stek willen lokken en het aas waarmee we die vis dan uiteindelijk ook willen proberen te vangen. Kayleigh Smith heeft daarbij een voorkeur voor het inzetten van maden als vrijwel ‘universele’ aassoort, terwijl Pieter Beelen in de zomermaanden graag de even ‘ouwerwetse’ als effectieve als broodvlok inzet om in een stedelijke omgeving vaak verrassend grote vis te vangen.

 

 

Verder legt voerspecialist Jan van de Bovenkamp uit waarom het onder diverse omstandigheden vaak beter is om de vis niet het buikje rond te laten vreten, maar juist een ‘schraal’ lokvoertje te gebruiken

 

Verdere greep uit de inhoud

En daarmee zijn we er dan nog niet, want op de 84 fraai vormgegeven pagina’s die ons magazine steevast telt, kunnen we werkelijk een vracht aan leuke, verstrooiende én informatieve informatie kwijt. Zo beschrijft Frans Luijckx in een nieuwe aflevering van zijn serie over het wedstrijdvissen in koppelverband de afwegingen die je dient te maken bij de keuze om met de vaste stok te gaan vissen of met de feeder.

 

 

Ramon Ansing neemt jullie mee naar de Lage Vaart en laat zien hoe je op dit o.a. van een WK bekende water de dikke platten aan de schubben komt en in deel 46 van de vaste rubriek Dutch Masterclass beantwoorden Jurgen Spierings, Arjan Klop, JanWillem Nijkamp en Ramon Ansing weer de nodige vragen van onze lezers.

 

 

Volgende editie

Terwijl uitgave no. 97 van Witvis Totaal nog wordt rondgebracht door een leger aan postbezorgers in Vlaanderen en Nederland is titelhoofdredacteur Willem Stolk met zijn redactie al weer druk in de weer met de volgende editie van ons magazine. En we durven nu al te verklappen: dat belooft opnieuw een lekker gevarieerd magazine te worden, waarin alle witvissers en wedstrijdvissers weer alles van hun gading zullen vinden.

 

 

Abonnee worden?

Wil jij Witvis Totaal magazine ook ontvangen en ben je nog geen abonnee? Verzeker je dan van de volgende uitgave van ons magazine en maak gebruik van een interessante aanbieding voor een jaarabonnement. Bij zo’n jaarabonnement ontvang je dan ook nog eens gratis toegang tot de digitale versie van ons magazine!

Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Digitaal lezen?

Ook digitaal, op je laptop, smartphone of tablet, kun je als witvisliefhebber al die interessante artikelen namelijk lezen. De abonnees op ons ‘papieren magazine’ kunnen daartoe inloggen op een gratis digitale versie, maar ben je geen abonnee, dan kun je het digitale magazine ook tegen een schappelijk bedrag lezen.
Download via de website:

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.