Eindelijk gaat het seizoen van start! | blog Bradley van Horssen

26 maart 2018 | Bradley van Horssen

Bradley van Horssen

Wedstrijdvisser

Nu de beurzen en ook de meeste open dagen weer achter de rug zijn, kunnen de voorbereidingen op het echte werk beginnen. Eigenlijk heb ik hiervoor de hele winter door al voorbereidingen getroffen. Maar nu alle regels voor de komende competities van Dutch Carp Lakes (DCL) en Witvis Totaal Carp Classics bekend zijn, kunnen de puntjes daadwerkelijk op de i worden gezet en alle materiaal tot de puntjes worden voorbereid. Technieken selecteren, tactieken vastleggen, lijndiktes bepalen, dobbers uitpeilen, aas en voer prepareren, dát zijn de dingen waarop ik me nu met alle energie richt. En geloof me: dat geeft een goed gevoel, want goed gereedschap is half werk.
 
Recent heeft de loting voor de DCL plaats gevonden en we weten nu dus tegen wie en wanneer waar we moeten vissen. Teambesprekingen zijn iedere week een vast onderdeel, om goed overleg te kunnen plegen voor wat betreft de tactiek. Onze eerste DCL avontuur brengt ons naar vijvercomplex ’t Broek te Gendt.
 
Dat is een prachtig water, met verschillende soorten vis. Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten, ben ik geen wintervisser en zodoende heb ik de afgelopen tijd dan ook weinig uren langs het water gemaakt. Alle reden dus om de praktijk van trainingen op te pakken aan ‘t Broek. We besloten midweeks te gaan (dan is het in de regel wat rustiger) en hadden het geluk dat het weer mee zat. Geen andere vissers aanwezig; ideaal!
 
Eindelijk gaat het seizoen van start 02
Christian Pastoor.
 
We besloten om verdeeld te gaan zitten en ieder voor zich ons eigen gang te gaan. Zo kom je er dan hopelijk het snelst achter wat werkt zo’n dag en wat niet. Dennis besloot om rechts achterin te gaan zitten. Dave koos voor linksmidden en ik viste rechts voor. We kozen voor hoofdlijnen van 12 tot 16/00 en onze  onderlijnen varieerden zo tussen de 8/00 en 14/00. Als elastiek was de keuze gevallen op de MAP TKS Twin Core Oranje 3-6, Geel 5-8 en Roze 6-9. Deze relatief dunne en zachte elastiek moest helpen om de witvis en eventuele karpers netjes en rustig in het schepnet te brengen. Als topsets waren Match kits eigenlijk de enige opties. 
 
Ik koos er tijdens deze training voor om klein en fijn te voeren op 13 meter. Ik had gehoord dat er de dagen voordien veel feedervissers actief waren geweest en dat de vis zich midden op de vijver had verzameld. Het spel was nu dus om deze naar je toe te lokken om ze te kunnen verschalken. Zo heb ik inderdaad wat vissen kunnen vangen, maar het was allemaal wat sloom. Hopelijk zal het er de zaterdag van de wedstrijd allemaal wat actiever aan toe gaan, wanneer er gevist kan worden om punten.
 
Eindelijk gaat het seizoen van start 03
Dave Frederiks.
 
Vervolgens moest er geloot worden voor de DCC (Dutch Carp Classics), het vernieuwde concept van de WTCC (Witvis Totaal Carp Classics). Het gaat om een serie van vijf wedstrijden, waarvan uiteindelijk de beste vier meetellen. Ik kijk uit naar dergelijk teamwedstrijden, maar vind persoonlijk ook de individuele wedstrijden heel aantrekkelijk en spannend. Je eigen gang gaan en je daarbij mogen meten met de beste commercial vissers van Nederland. Vind het heerlijk!
 
Mijn eerste serieuze wedstrijd van het nieuwe seizoen zal plaatsvinden in Putten,  op het schitterende nieuw aangelegde Snake Lake van de Berenkuil. Een vijver gevuld met F1 karpertjes en vele soorten witvis. Deze bijzonder vormgegeven vijver zal dit jaar zijn serieuze debuut gaan maken in de commercial scene. Ik kijk enorm naar uit om hier m’n vis te mogen vangen. 
 
Eindelijk gaat het seizoen van start 04
Dennis van Berkum.
 
De tweede wedstrijd zal plaats vinden in Lelystad, op de bekende visvijver van Toms Creek. Ook hier vis ik graag mijn wedstrijden, zeker gezien het resultaat van vorig jaar, waar ik toen een 1e plek overall viste. Met een paar kleine wijzigingen op dit water zal de uitdaging nog een stuk groter zijn. De derde wedstrijd is in Nijnsel, aan de Vossenkuil. Een vijver waar in de bovenste lagen een leuk zakje vis gevangen kan worden, maar waar je met de juiste aanpak ook op de bodem een goed visje moet kunnen vangen. Een echt karperwater! De vierde uitdaging zal dichter bij ons HQ zijn en wel in Appeltern op vijvercomplex ’t Mun. Een vijver met zo haar eigen uitdagingen, aangezien hier ware biggen rondzwemmen. Je materiaal krijgt het daar soms zwaar te verduren, wat toch een speciaal effect heeft, om het zo maar te zeggen. 
 
De vijfde en laatste wedstrijd van de DCC vindt plaats op Aquavita te Driel. Een water dat zeer zorgvuldig wordt beheerd; ‘klein maar fijn’. Er zwemmen voornamelijk wat kleinere vissen in rond, maar ook mooie karpers en verschillende soorten witvis. Eindelijk gaat het seizoen van start 05
Kevin van Hattum.
 
De komende afleveringen van mijn blog zal ik mijn plan van aanpak per vijver met jullie delen en zal ik uiteraard meer vertellen over hoe we als team de wedstrijden aangaan qua techniek en tactieken.
 
Tot mijn volgende blog.

Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.