Visma-lezing Jan van de Bovenkamp: vis voeren of lokken?

14 maart 2018 | Redactie

Voor de witvissers is een bezoek aan de Visma Nieuwe Stijl goed besteed. Naast veel merken die in deze discipline als standhouder een plek innemen binnen Ahoy, is er een heuse witvis-demonstratievijver waar je dagelijks je kennis op gebied van het moderne witvissen kunt bijspijkeren. Het zal geen verbazing wekken dat Jan van de Bovenkamp als witvisser pur sang vaak bij deze vijver te vinden is. Daarnaast zal de Evezet-visser echter ook een interessante lezing geven.

Jan van de Bovenkamp: voeren of lokken?

 

 

 

Evezet

Evezet timmert als groothandel flink aan de weg. Met diverse nieuwe merken en nieuwe voertjes en aassoorten voor de witvissers raakt de groothandel steeds beter bekend aan de waterkant met merken als Marukyu, Frenzee, Trabucco en niet te vergeten de eigen voertjes van Evezet zoals de bekende XXL Commercials.

 

Doseren en weten wat je doet, is bij het voeren belangrijk...

 

Voeren of lokken?

In zijn Visma lezing zal Jan zowel commercial-visserij als de visserij op openbare wateren bespreken. Met name het voeren zal veel aandacht krijgen. Een vernieuwende voerstrategie bracht hem veel vis in het net de laatste tijd. Daarbij is het volgens Jan zinvol anders te doen dan andere vissers en vraagt hij zich wel eens af of men vis wil voeren óf wil lokken? Met dit gegeven als overdenking heb je meteen al een boeiende lezing, want het is natuurlijk de kunst om de vis te lokken en niet te overvoeren. Twee zaken die veel op elkaar lijken, maar wanneer je erover nadenkt echt wezenlijk verschillen.

 

Op de Visma legt Jan van de Bovenkamp de fijne kneepjes van het voeren en vissen uit aan iedereen die het horen wil...

 

Feedervisserij

Alle aspecten die Jan behandelt tijdens de lezing worden doorgetrokken op zowel de visserij met de vaste stok; de feedervisserij en de pure commercial-visserij. Wie zich aangesproken voelt en wil nadenken over zijn eigen (voer)aanpak van zijn viswater, mag deze lezing als witvisser natuurlijk niet missen!

 

Online kaarten bestellen

Je gaat het allemaal meemaken op de Visma, en denk eraan: houd de website of Facebookpagina in de gaten voor nieuws en details over de programmering. Zorg dat je erbij bent en bestel je kaarten op tijd met korting online:  klik hier!

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.