Moderne feedertechnieken met de chod-rig - video

07 maart 2018 | Redactie

Ook in deze 22 minuten durende video van Herwin Kwint toont de ex-karpervisser zich weer een fervent voorstander van de chod-rig. Deze rig, met een maiskorrel of een pop-up mini-boilie, toont zich wederom de betere onderlijn aan de zachte Horizon Carp feederhengel in vergelijking met de gangbare witvisonderlijnen, zo onderwijst de Matrix-witvisser.

Gouden ijsklompjes aan de chod-rig...

 

Chod-rig

In het stadswater waar Herwin zich aan de oever genesteld heeft, zit naast een witvisbestand tevens een mooi aanbod aan karpertjes. In het koude weer komen de ijskoude karpertjes echter best op het voer en aas af, en ook al azen ze voorzichtig, aan de chod-rig met een Feeder Rigger 12 haakje prikken ze zich snel vast. Herwin legt op duidelijke wijze de rig uit, die simpel te knopen is en nauwelijks kan verwarren tijdens het ingooien met de 23/00 lijn aan de 3 meter lange Horizon.

 

Chod-rig...

 

En weer een vis...

 

Matrix

Twee voerplekken zijn er gemaakt. De een vlak bij kant met wat mais, de ander wat verder op het water met boilies. Deze laatste plek laat Herwin een tijd met rust om de karpertjes wat vertrouwen in het aas te geven. Terwijl hij de set-up doorneemt van zijn Matrix-uitrusting, wordt het nog  eens extra winters wanneer een hagelbui het water met fijne witte korrels bedekt. Maar het deert de karpertjes niet veel blijkbaar, want ook in dit steenkoude decor glijdt er toch weer een ijsklompje met gouden schubben het net binnen.

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.