Feederen met leem…

18 maart 2018 | JanWillem Nijkamp

Sinds feedervissen internationaal op de kalender staat, kun je geruststellen dat deze discipline van het vissen in een stroomversnelling is geraakt. Gaandeweg zie je ook dat er steeds meer invloeden vanuit het klassieke dobbervissen zijn doorgesijpeld naar het vissen met de voerkorf. Gebruik van leem is één van die invloeden om het feedervoer optimaal te prepareren voor de soms moeilijke omstandigheden. Thorsten Küsters werd twee jaar geleden wereldkampioen feedervissen met de nationale Duitse ploeg en doet graag een boekje open over feedervissen met leem.

Thorsten Küsters actief aan een Maashaven waar hij ’s winters graag op voorn vist

 

Wedstrijdvissers kennen Thorsten Küsters allemaal als die sympathieke Duitser die de laatste jaren enorm succesvol is geweest in het internationale wedstrijdwereldje. Zoals gezegd behaalde hij in 2016 de wereldtitel feedervissen met de Duitse nationale ploeg. Kort na dit succes wist hij samen met teamgenoot Jens Koschnick de prestigieuze World Pairs in Ierland te winnen. Dit is een gescheiden koppelwedstrijd met een enorm sterk deelnemersveld aan internationale en vooral ook Engelse topvissers. Ondanks deze zware concurrentie ging echter ook deze titel mee naar Duitsland. Het Duitse feedervissen zit al een aantal jaren flink in de lift, met inmiddels dus ook de nodige aansprekende resultaten. 


Onze oosterburen blijken op hun best wanneer er behoorlijke aantallen kleinere vissen gevangen moeten worden. Bij een aantal van die successen speelde het voeren met voer voorzien van een hoog leemaandeel een belangrijke rol. We zijn daarom blij dat Thorsten het gebruik van leem bij het feederen wil toelichten.

 

95WT12-02

95WT12-04

Leem is zwaar en heeft nauwelijks voedingswaarde en dat maakt deze basis dus ideaal om wat casters in te verwerken om overvoeren te voorkomen.

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 96 graag als eerste lezen?
Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.