VIS TV 9: Flevobrasems vanaf de camping

02 maart 2018 | Redactie

De negende aflevering van VIS TV begint komende zondag op de camping bij Dronten. Na een nachtje kamperen wandelen Ed en Marco hier vanuit hun tent naar de oevers van de Lage Vaart. Daarna verkast het duo naar het immense Ketelmeer, op zoek naar de reusachtige brasems die hier schijnen te zwemmen.

 

Marco met een mooie brasem...

 

Lage Vaart

De heren Stoop en Kraal hebben hun tentje opgezet op een camping pal aan de Lage Vaart. Zo kunnen ze na een nacht kamperen meteen aan de slag en verliezen ze geen kostbare vistijd. Ed heeft heerlijk geslapen, terwijl Marco vooral wakker heeft gelegen van Ed’s gesnurk. Desondanks beginnen de twee goedgemutst aan de visdag. Terwijl de rest van de camping ontwaakt, gooien de presentatoren al hun voerballen in op de stek.

 

 

Vanaf de camping naar het water...

 

Stuiterende top

Ed start met de vaste stok van zeven meter en Marco kiest voor zijn lichte feederhengel. Her en der ‘draaien’ al enkele vissen aan het wateroppervlak. Het duurt dan ook niet lang voordat Marco’s top begint te stuiteren: een prachtige, goudkleurige brasem mag even kort voor de camera’s poseren. Ed weet aan de vaste stok enkele mooie voorns en baarsjes te vangen. Na de nodige vissen verdwijnt het beetje stroming dat eerder nog op het kanaal stond, waardoor de vis een stuk minder actief wordt. Een mooi moment om te verkassen.

 

 

Ook Ed weet ze natuurlijk te vinden...

 

Recordbrasems

Na een heerlijk gehaktballetje in de campingkantine rijdt het tweetal naar het nabijgelegen Ketelmeer. Aan de oever van deze grote slok water gaan ze feedervissen. Naar verluidt zwemmen hier recordbrasems en daarom gaan ze aan de slag met wat zwaarder materiaal. Het duurt even voordat de vis op hun voerplek arriveert, maar daarna gaan de toppen behoorlijk krom. Benieuwd of ze van die ‘vloermatten’ weten te vangen waar het Ketelmeer bekend om staat? Kijk dan komende zondag vanaf 9.30 uur naar aflevering 9 van VIS TV.

 

Gratis online terugkijken

Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Op www.vistv.nl vind je daarnaast promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je de afleveringen eenvoudig en gratis online terugkijken. Volg VIS TV voor nog meer bonusmateriaal ook op Facebook.

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.