Tijd voor ijskoud leesplezier

06 maart 2018 | Redactie

Werden we daar eind februari toch even lelijk bij de staart gegrepen door de Beer uit Siberië… In het eerste weekend van maart werd er op veel plaatsen driftig geschaatst en zelfs de winterhardste witvisser hield het vissen maar even voor gezien. Tijd voor ijskoud leesplezier dus!

 

Dat leesplezier bieden we jullie in ieder geval met de rond komend weekend verschijnende uitgave no. 96 van ons papieren Witvis Totaal magazine, want titelhoofdredacteur Willem Stolk heeft er met zijn mannen plus één vrouwen (onze Wereldkampioene Anja Groot) weer een lekker weg lezende uitgave van weten te maken.

 

tijd voor ijskoud leesplezier 02

 

We gaan in ieder geval ijskoud van start, met diverse bijdragen over het vissen in winterse omstandigheden. En we gaan er vanuit dat daarvan tot ver in maart nog wel sprake zal zijn. Willem Bakhuizen beschrijft hoe hij al vissend de winter ‘op het vrije water’ doorkomt en Maurice Prijs beschrijft hoe je met de nodige aanpassingen aan vistechnieken en materiaal ook ’s winters de F1’s op de commercials aan de vinnen kunt komen.

 

tijd voor ijskoud leesplezier 03

 

Watersense

Afgelopen najaar was de bekende Engelse wedstrijdvisser Nick Speed in ons land, waar hij enkele clinics verzorgde. Eén van de onderwerpen daarbij was hoe je door aan het water goed op te letten eigenlijk elk viswater kunt leren ‘lezen’. De Engelsen noemen dat het ontwikkelen van ‘watersense’. Die eigenschap heeft barbeelspecialist Frans Vogels zich in vele jaren ervaring ook eigen gemaakt, maar hij schuwt niet om bij het leren lezen van het gedrag van de vis ook ‘hulpmiddelen’ in te zetten. In de komende uitgave van Witvis Totaal presenteert Frans opnieuw foto’s die hij maakte met zijn aan een lijn bevestigde onderwatercamera en tot welke inzichten de verzamelde waarnemingen hem brachten.

 

tijd voor ijskoud leesplezier 04

tijd voor ijskoud leesplezier 05

 

Wedstrijdtechnieken

Een van de vaste bouwstenen van ons specialistische magazine is de aandacht die wij in elke uitgave besteden aan de wedstrijdvisserij en de technieken en tactieken die je tot een betere wedstrijdvisser kunnen maken. In de komende editie mag je bijvoorbeeld een bijdrage verwachten van Frans Luijckx over het koppelvissen. Frans keek daarvoor mee over de schouders van het bekende noordelijke duo Albert Tammenga en Alje Kuiper.

 

Voor Nick Eestermans is het vissen met de matchhengel een onderdeel van de wedstrijdvisserij dat je tot in de perfectie onder de knie dient te hebben bij het vissen van grote, klassieke wedstrijden. Want al zul je die match beslist niet altijd behoeven in te zetten, soms kan het nét het verschil maken als jij de vis kunt weghalen van een grotere afstand dan je buren. Nick schreef een instructieve bijdrage over de basis van het matchvissen.

 

tijd voor ijskoud leesplezier 06

tijd voor ijskoud leesplezier 07

 

Aas & voer

Een ander steeds weer terugkerend onderwerp is het op de juiste wijze inzetten van aas en voer. En dus krijgt ook dat aspect steeds weer ruim aandacht. Zo maakte onze vaste redacteur JanWillem Nijkamp een mooie reportage over de bekende Duitse wedstrijdvisser Thorsten Küsters. Deze feederspecialist kent als geen ander de voordelen van het gebruik van leem en geeft al pratend met JanWillem de nodige ijzersterke tips.

 

Tips mogen jullie ook verwachten van voormalig Fish O Mania winnaar Warren Martin, die wij bereid hebben om zijn aanpak van het vissen met pellets met jullie te delen. En dan is daar de al even praktische bijdrage van Jaco Verhagen, die de loftrompet zingt van het gebruik van maïs, zowel bij het voeren als op de haak.

 

ijskoud leesplezier 08

ijskoud leesplezier 09


Verdere greep uit de inhoud

Daarmee zijn we er dan nog niet. Ook Jo Adriolo is weer van de partij. Dit keer niet aan één van de bekende grote wateren waar hij zijn imposante wedstrijd palmares aaneen reeg, maar vissend met de stok op een commercial. Fotograaf Bram Bokkers vergezelde Jo en dat leidde opnieuw tot een fraaie reportage.

 

Uitermate praktisch is dan weer de bijdrage die JanWillem Nijkamp verzorgde over het efficiënt inrichten van je visstek. Met name bij het vissen van wedstrijden komt het er op aan dat je al je benodigdheden voortdurend binnen handbereik hebt en nooit tijd verliest aan het zoeken van je spulletjes. Met de aanbevelingen van JW moet dat lukken!

 

Tijd voor ijskoud leesplezier 11

 

En dan hebben we vanzelfsprekend ook nog de vaste en veelgelezen column van ‘onze eigen’ Wereldkampioene Anja Groot en onze vertrouwde serie Masterclass. In aflevering 45 vonden wij niemand minder Ramon Ansing, Arjan Klop, JanWillem Nijkamp en Jurgen Spierings bereid om hun niet geringe kennis te delen met de lezers van ons magazine.

 

Tijd voor ijskoud leesplezier 12

 

Abonnee worden?

Wil jij Witvis Totaal magazine ook ontvangen en ben je nog geen abonnee? Verzeker je dan van de volgende uitgave van ons magazine en maak gebruik van een interessante aanbieding voor een jaarabonnement. Bij zo’n jaarabonnement ontvang je dan ook nog eens gratis toegang tot de digitale versie van ons magazine!

 

Klik hier voor de mogelijkheden.

abonnee 01

 

Digitaal lezen?

Ook digitaal, op je laptop, smartphone of tablet, kun je als witvisliefhebber al die interessante artikelen namelijk lezen. De abonnees op ons ‘papieren magazine’ kunnen daartoe inloggen op een gratis digitale versie, maar ben je geen abonnee, dan kun je het digitale magazine ook tegen een schappelijk bedrag lezen.
Download via de website:

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.