Succesvol met de stok op de winterse commercials

23 februari 2018 | Redactie

De Engelse Guru-visser Andy Bennett is de laatste tijd aardig in vorm. Andy scoort mooie aantallen witvis op de commercials en kan met de lange vaste stok weinig fout doen aan de waterkant. In onderstaand interview laat hij zijn licht schijnen over zijn aanpak.

 

Andy Bennett: met de vaste stok op 13 meter...

 

Netje vol

Niet iedereen houdt van de vaste hengel, maar in de winter is het volgens Andy vaak schrapen voor een visje en dan is de stok toch het uitgelezen wapen voor een fijne secure visserij. “De vissen zijn momenteel schuw en traag, en hangen vaak maar een beetje rond in het midden van het water. Vis dus met een volledige lengte van je vaste hengel, want dat is nu een voordeel. Wanneer de meeste mensen om je heen op 11 meter vissen, probeer het dan maar op 13 meter, want je kon wel eens een van de weinigen zijn met een netje vol.”

 

 

De vis hangt ergens in het midden rond...

 

Fluorocarbon

Andy: “Met fluorocarbon als onderlijn heb je bepaalde voordelen. Ik ben er in ieder geval een voorstander van tijdens de wintervisserij. In de eerste plaats heb je met fluorocarbon minder last van kringelende of kinkende lijntjes wanneer je op snelheid vist en je lijn het te verduren krijgt. In het vaak heldere winterwater is fluorocarbon veel onzichtbaarder dan nylon en dat voordeel, hoe minimaal ook, betaalt zich zeker uit. Ik gebruik het overigens alleen als onderlijn in de diameters 8/00 en 10/00.”

 

 

Fluorocarbon als onderlijnmateriaal...

 

Loosefeeding

Wat bij Andy de ogen geopend heeft, is het effect van loosefeeding. Het bijvoeren van wat casters op een ondergrondje van licht voer, brengt heel wat nieuwe vis naar je haakaas, ook op dieper water, en houdt ze ook beter op de voerplek. Andy: “Zodra er maar wat eetbaars door het water valt, is de nieuwsgierigheid gewekt en trekt het vis aan. Is het losse voer eenmaal op de bodem gezakt, dan zoekt de vis op de bodem verder naar iets eetbaars. Met een katapult of een werppijp kun je makkelijk los voer op 13 meter werpen. Probeer het maar eens en veel succes!”

 

 

 

Loosefeeding met casters...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.