Veel leuks in het verschiet… | blog Bradley van Horssen

12 februari 2018 | Bradley van Horssen

Bradley van Horssen

Wedstrijdvisser

Hoewel het de afgelopen week knap koud was en er her en der op diverse wateren zelfs een laagje ijs verscheen, zal het nieuwe ‘commercial seizoen’ niet lang meer op zich laat wachten. Een lekker vooruitzicht, want in de winter komt mijn visserij nagenoeg compleet stil te liggen en ik heb zin om te vissen. Eerst komen er echter nog de nodige beurzen en open dagen aan en die vormen in zekere zin ook een soort voorbereiding, al is dat op het droge…

 

Voor komend seizoen hebben we veel leuks in het verschiet. Zo heeft MAP onlangs de vernieuwde Parabolix feeder range gelanceerd: de Parabolix Black Editions. Het betreft een serie heel strakke, lichte hengels met een fantastische actie en een geweldige balans, die ons beslist zullen gaan helpen om de vissen op verdere afstand in het net te brengen. Deze range bestaat uit een 9 & 10 ft bomb versie, een 11 en 12 ft feeder versie en een 11 en 12ft waggler versie. Leuk speelgoed voor ons als team, maar vooral ook een serie hengels waaraan heel veel witvisliefhebbers veel plezier gaan beleven. Met nog de nodige andere nieuwe materialen in het verschiet, wacht ons een mooi jaar!

 

Veel leuks in het verschiet 02

De recent geïntroduceerde serie Parabolix Black Editions feeders van het Engelse MAP Fishing biedt voor elk wat wils.

 

Zoals ik al noemde, kom ik zo hartje winter niet zoveel aan het water. Want in alle eerlijkheid: ik vind het al gauw te koud om te gaan en wil mezelf niet ‘pesten’ aan het water. Alhoewel ik beslist wel snap dat de die-hard wintervissers er op uit trekken om zo af en dan een visje te vangen. Dat wintervissen heeft wel wat en je kunt nog steeds ook prima terecht op enkele commercials. En als je het goed en verfijnd aanpakt, valt daar dan beslist nog een ijskoude vijverkarper te vangen ook.

 

Zelf zit ik echter nu ook weer niet volledig stil. Continu thuis zitten, is eigenlijk niet weg gelegd voor mij. Op een gegeven moment begint het dan toch wel heel stevig te kriebelen en ik besloot dan ook een sessie met de vaste stok te wagen op Lagoon lake van Aquavita. Dunne lijnen, met 12/00 als hoofdlijn en 8/00 als onderlijn van de wel bekend MAP Power Optex serie. Lekker licht materiaal en de nieuwe MAP Hollow 3-6 oranje elastiek moesten zorgen voor wat visjes die de vrieskou trotseerden op zoek naar wat lekkers. Tegen het eiland ging ik op zoek naar de karpers, met gewoon een stukje brood rechtstreeks op de haak B911 in maatje no.18. Inderdaad ving ik tegen het eiland een aantal vissen, maar na drie uur vissen, was ik dermate verkild dat ik toch maar besloot om de spullen te pakken en huiswaard te keren.

 

Veel leuks in het verschiet 03

Geef mij maar een lekker zonnetje!

 

Gelukkig gaat zeer binnenkort het seizoen weer van start en staan de Witvis Totaal wedstrijden, de Dutch Carp Lakes en wat losse wedstrijden op het programma. Daar kijk ik echt naar uit. Daarnaast gaan we met vier teamleden naar België, om daar samen twee koppelwedstrijden mee te vissen. Dave vormt een koppel met Dennis en ik vis samen met Christian. Vorig jaar hebben we voor het eerst aan deze mooie wedstrijden mogen deel nemen en dat is ons heel goed bevallen, zoals eerder te lezen was in een van mijn blogs. We hebben er alle vier dus veel zin in.

 

Zoals de meesten van jullie wel zullen weten, vis ik voor het Engelse bedrijf MAP Fishing. Ook Christian, Dave, Dennis, Kevin en Gert Jan maken deel uit van dit team. We hebben vanzelfsprekend ook komend seizoen het doel om een nette prestatie te leveren tijdens de wedstrijden waaraan wij individueel en als team meedoen. Daarnaast is beslist ook het streven om de prachtige producten van MAP beter op de kaart te krijgen in Nederland, maar ook in België.

 

Eind deze maand zullen tal van nieuwe producten gelanceerd worden en in de nabije toekomst zal ook een nieuwe feeder range beschikbaar komen, onder de naam Dual. Dat betreft een voordelig geprijsde range binnen het MAP-assortiment, maar vanzelfsprekend voldoen ook deze voor iedere visser bereikbare feeders aan de hoge kwaliteitseisen van de Engelse fabrikant. Deze serie bestaat uit een 12 ft Distance feeder, een 11 ft Competition feeder, een 11ft Floater en een 10 ft Bomb.

 

Veel leuks in het verschiet 04

 

Zelf verheug ik me ook op het beschikbaar komen van een intray systeem voor de zitboxladen, met verschillende vakjes waarin je klein materiaal kunt opbergen. Voor mij zal dit zeker een meerwaarde zijn, omdat een goede organisatie beslist kan helpen tijdens belangrijke wedstrijden. Naast deze producten gaat er nog veel meer nieuw materiaal voor de witvisser uitkomen, maar daarvoor moeten we eerst eind deze maand afwachten. Houd daarom op Facebook de MAP Fishing Benelux-pagina in de gaten.


Tot mijn volgende blog.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.